Volt egy nagy bukás, de jól vannak a ralisok

A lövétei szakaszon történt látványos baleset a Hargita Gyöngye Tess Ralin, amelyen triplázott a címvédő.

Autóktól volt hangos a szombat Székelyudvarhelyen. A Kossuth Lajos utcában volt felállítva a Hargita Gyöngye és a brassói Tess Total Rally összevont versenyének autóparkja. A két versenyt az új koronavírus okozta járványhelyzet miatt vonták össze idén, de azért a korábbi évekhez viszonyítva hasonlóságok is voltak bőven: nem csupán az autóspark helyszíne, hanem a győztes kiléte is.

A verseny tizenegy szakaszából kilencet is Simone Tempestini nyert, uralta a 2020-as nemzeti ralibajnokság második állomását. Dan Gîrtofan a verseny elején vezetett ugyan, Tempestini hamar az élre állt, és ezután csak növelte előnyét a többiekkel szemben 11 szakasz után az első két pilóta közötti különbség több mint egy perc volt. Tempestini zsinórban a harmadik Hargita Gyöngye Ralin diadalmaskodik, és úgy tűnik idén sem lesz rossz éve, az Argeșben rendezett első versenyt is sikerült megnyernie, ahol Dan Gîrtofan lett a második.

Gîrtofan azért nem maradt szégyenben, Bogdan Marișcá-val a második helyért folytatott külön versenyüket sikerült megnyernie. A tavaly fordított sorrendben végzett az utóbbi két pilóta. Gîrtofan mellett Dodo Pițigoi a másik pilóta, aki szakaszgyőzelmet ünnepelhetett de nem tudta befejezni a ralit, összetettben a negyedik helyen állt, amikor kiesett a tizedik szakaszon.

Így az összetett verseny negyedik helyét Norbert Maior csípte el, elsőkerék meghajtású Peugeot 208-asával. Maior rendkívüli módon harcolt, a második helyezést érte az utolsó, lövétei szakaszon, fontos pontokkal szerezve ezzel. Jól vannak a pilóták és a navigátorok – mondta Balázs Attila, ralifotós a Márton Áron téren kilenc órától tartott eredményhirdetésen, utalva a nagy, lövétei szakaszon történő bukásra.

fotó: Szabó Apor, szöveg: Gál Előd

Az eseményről készült galériánk:

Kattints a hozzászólások megjelenítéséhez

Korábbi képriportok