Nézők nélkül is izzott a levegő a VSK itthoni rangadóján

A rájátszásra legnagyobb rivális fogarasiak az öltözőben maradtak, de hamar elkezdtek zárkózni, a kispadról is tüzelve a pályán lévő társakat.

Újra itthon, a csarnokban lépett pályára a Városi Sportklub férfi kézilabdacsapata szerdán, november 17-én, a másodosztály kilencedik fordulójában. És újra itthon láthatta volna a közönség – ha lehetett volna közönség – a sérülése után visszatérő, és a meccs napján születésnapját élő Orbán Szilárdot, aki nem csak a kapuban volt hasznos láncszeme a csapatnak, hanem folyamatosan adta a tanácsokat a társaknak. Két hiányzóval számolt a VSK, Pál és Kónya a lelátóról nézték végig a találkozót.

Az ellenfél az a Fogaras volt, aki a Bölények Ligájából esett ki tavaly, és aki idén egyik legnagyobb riválisa az udvarhelyi csapatnak a rájátszást érő első két hely megszerzésében. Fogarason három góllal nyertek a hazaiak még a második fordulóban, így ez egy jó esély volt Sipos Lóránt tanítványainak a visszavágásra. Pláne, hogy Fogaras sokáig a VSK előtt szerepelt a tabellán, de a mérkőzés előtt már egy ponttal az udvarhelyiek voltak jobbak.

Ennek megfelelően idegesen kezdtek a vendég fogarasiak, két perc alatt háromgólos előnyt szerzett a VSK, és sikerült kivédekezni az ellenfél támadásait is a negyedik percig.

Ekkor megtörte a jeget a vendég csapat, és zárkózni kezdtek. A kispadról is tüzelték a társakat a fogarasiak, akik a hetedik percben egyenlítettek is.

Ugyan sok pontatlanság volt mindkét oldalon, a levegő nézők nélkül is izzott, lökdösődés, figyelmeztetések jellemezték a játékot, Sipost is sárga lappal intette meg Adrian Nacu játékvezető.

Ennek ellenére is nagyszerűen állta a sarat a hazai csapat, amelynek első sorából mindenki góllal vette ki a részét abból, hogy újra sikerült elhúzni 3-4 góllal. Katona, Ferenczi, Fekete, Komporály és Tófalvi is betalált, utóbbi zsinórban háromszor is, sőt egy szépségdíjas háttal dobott kísérlete is volt, ami sajnos elkerülte a kaput. Nem volt meglepő, hogy először a vendégek kértek időt, viszont a kupaktanács utáni első gólt a VSK lőtte.

Az első félidő hajrájában, kritikus pillanatokban kétszer is hetest ítélt a fogarasi csapatnak. A büntetőkre Orbán helyett Jobb Lőrinc érkezett, és ki is védte mindkettőt. Így maradt a szünetre a csapat négy gólos előnye, 16-12-es állásnál vonultak a csapatok az öltözőbe, miután Komporály időntúli szabaddobását kivédekezte a fogarasi védőfal.

A második félidő sem indult kevésbé hevesen. „Engedd el a trikóját, utoljára mondom” – szólt oda a játékvezető az egyik fogarasinak. A figyelmeztetés sem tette meg a hatását, két perces büntetés lett a mezhuzigálás eredménye.

Az udvarhelyi akciók pedig rendre góllal végződtek, a 36. percre már hat góllal húztak el, és hiába kért időt Opris Dumitru vezetőedző, a különbséget stabilan tartotta a házigazda hosszú perceken át. Az ág is húzta a vendég csapatot, nem tudták kihasználni a kétperces kiállítások alatt a létszámfölényüket, majd a végjátékban is mellédobtak egy hétméterest.

Miközben a társak minden szép megmozdulásra felszöktek az udvarhelyiek kispadján, így tüzelve a pályán lévőket, Sipos nem volt elégedett a fölénnyel, hiszen a gólkülönbség még a végelszámolásnál döntő lehet, ezért időt kért.

A végjátékra azonban már nem maradt sok izgalom hátra, szépítettek még egyet a vendég fogarasiak, de nem tudták hat gólnál közelebb lopódzni, 31-25-re nyertek a hazai udvarhelyiek. A sikerből Katona és Jére öt-öt, Komporály és Ferenczi négy-négy, Fekete, Csibi, Tófalvi és Tăuțean három-három, míg Hadnagy egy góllal vette ki a részét.

Győzelmükkel meg is erősítették második helyüket a pontvadászatban, 4 pont már az előnyük Fogarassal szemben, míg az erősebb segesvári csapattól, a CSM-től egy pontra vannak lemaradva. A meccs után érkezett is sör és a pizza az öltözőbe, hogy együtt Orbán szülinapját, és a mai sikert. A csapat következő mérkőzésére sem kell már várni sokat, a tizedik fordulóban Segesvárra utaznak, de nem a rivális CSM, hanem a ligautolsó CNE lesz az ellenfél november 20-án.

Kattints a hozzászólások megjelenítéséhez

Korábbi képriportok