Ezekért érdemes júliusban az eget kémlelni

Indul a meteorszezon, vannak világító felhők és még napfogyatkozás is lesz.

Július 2. Napfogyatkozás Dél-Amerikában

A teljes napfogyatkozás ezúttal elkerül minket, de Chile és Argentína területén, nagyobb részt pedig a Csendes-óceáni térségben lehet majd látni. Tahitin vagy Bora Borán nyaraló ismerőseinknek szólhatunk, hogy figyeljenek, mert részleges napfogyatkozásban lehet részük.

A nem ott nyaralóknak szeretném elmondani, hogy az Európai Déli Obszervatórium csatornáján meg lehet tekinteni az égi jelenséget, amikor a nap és a hold egy tengelyen lesz, a teljesség ideje helyi idő szerint 21:01 kor kezdődik, az élő adást itt közvetítik.

Július 4. Törökök az égen

Újhold után a második este már 5,4 százalékra duzzad a mi kis égitestünk, így jól látható lesz. Másfél órával napnyugta után megy le, így lesz időnk gyönyörködni benne. 22.15-22.30 után kereshetjük az égen.

Figyeljük meg a nyári Tejút szépségét

A hónap első 7 napján az éjszakák holdfénymentesek lesznek, ilyenkor ideális a helyzet a Tejútban való gyönyörködésre. Bár a csillagászati sötétségért majdnem éjfélig kell várni, de megéri a fennmaradást.

Még tart a világító felhők szezonja

Az idei nyár eddigi részében is gyakran figyelhettünk meg a város felett ilyen furcsa felhőket. Ha még nem láttál, akkor naplemente után 1-2 órán keresztül keresheted az északi-északnyugati égbolton.

Megkezdődik a szezon

A nyár közepe van, ami azt jeleneti, hogy egyre több meteorit jelenik meg az égbolton. A rövid éjszaka során bármikor láthatunk ilyen izzó fénycsóvákat, csak elég figyelmesnek kell lennünk.

A hónap vége felé nőni fog a számuk, így a mostani állapotot egy előhangolásnak lehetne nevezni.

Lépj be a kapun a hozzászólások megjelenítéséhez. Már előfizető vagy? Itt tudsz belépni.

Korábbi képriportok