Ujjongás, rap és szendvicstorta

Ilyen volt eddig a diáknapok a diákok szerint.

Már harmadik napja, hogy felfordult a diákok és a város élete. Mi, felnőttek csak annyit látunk, hogy színes, feliratos pólókban futkosnak a városban fel-alá a fiatalok, időről időre kikötöznek a Márton Áron térre, vagy esetleg az úttesten vonulnak nagy zsivajjal. Hogy pontosan milyen programokon vettek részt eddig, meddig maradtak, mit énekeltek teli torokból, azt az utcán elcsípett diákoktól próbáltuk meg kideríteni. És hogy jobban el tudjuk képzelni a hangulatot, az UFF közös képtárába, a Ti pillanataitok nevű Google Drive mappába Hidi Huni és Kulcsár Huni által feltöltött képeket használtuk. 

A nulladik napon gitáresttel kezdték meg a hetet a diákok. A csak nézőként résztvevő Márton Barbarának és a Dézsa-Vúval szimpatizáló Bálint Tamásnak is ez volt eddig a kedvence. 

Tamás szerint a 6Chapter is „nagyon jó volt”, nem először látta/hallotta őket zenélés közben, úgyhogy tudta, mire számíthat. Ismer párat a tagok közül, árulja el. 

Utánuk karaoke következett: minden csapat választhatott, és azt énekelhette, amit szeretett volna, magyarázza a szabályokat a FreeSoulsos Szabó Lóránt. Ők első körben a FlashElek csapattagjaival közösen Byealex és Slepptől az ájkoszt énekeltél, majd a második körben T. Dannytól a Megmondtamot. 

Az abzugerek a Gimmie, gimmie-t választotta, amit eredetileg szerettek volna, azt pont előttük lenyúlták, mesélte a csapat egyik tagja, Géczi Zsuzsa. A buli, azt hiszi tizenkettőig tartott, ő fél órával korábban jött el. Eddig talán neki az a nap tetszett a legjobban, mert „nagy löketet adott a héthez”.

Zsuzsa szerint a felvonulás is „szuper” volt: sok szaladgálás, sok hangoskodás.  

Csapattársa, Toth Pálma szerint is „vagány” volt. Neki az tetszett, hogy mindenki együtt volt a csapatával és nagy volt az ujjongás. 

A felvonulás után a csapatok mutatkoztak be. A megkérdezettek közül négyen – a nézőként jelenlevő Balogh Orsolya, Gergely Lóránt, Biró Szindónia és Sükösd Kata Boglárka – is a FreeSoulst dicsérték. Minden volt benne, ami kell egy jó bemutatkozóhoz, áradoztak: rap, tánc. 

Lórántnak tetszett még a TriceSquad is. „A TriceSquadban olyan lányok voltak, akik modern táncórákra járnak, így nagyon ügyesen táncoltak” – magyarázta, hogy miért. 

A Dézsa-Vú szimpatizánsának, Bálint Tamásnak a MomentUS bemutatkozója maradt meg: „a csapat háromnegyede felment a színpadra, elkezdték a zenét, az egyik a zenét leintette, eljátszodták azt, hogy valaki nincsen meg. Aztán Csont Bencéjék megjöttek egy piros furgonnal, dudáltak, dobpergésre kiszálltak négyen a furgonból öltönyösen, és feljöttek a színpadra” – mesélte. 

Tekintve, hogy május 9-én Európa-nap volt, a diáknapok keddi, 18 órától kezdődő programja igazodott a témához. Minden csapat kapott egy országot, ezt kellett bemutatni, hozzá kapcsolódó kajákat főzni, táncolni. Az abzugeres Pálmáék Belgiumot kapták: csokis gofrit készítettek, meg levest, aminek a nevére nem emlékezett. Táncuk is volt belga népviseletben, mondja büszkén. 

A Whookerses Joó Bence kedvenc programpontja eddig az Európa-nap volt. A svédeket kapták, különböző ételkülönlegességekkel készültek: húsgolyóval, burgonyapalacsintával, szendvicstortával, amiben kaviár, hal, hagyma volt. Kihozták a maximumot, úgy érzi. 

Itt egyébként a nézők is megkóstolhatták a kajákat, mondja el Sükösd Kata Boglárka. Na látod, ezért sem éri meg kihagyni a diáknapokat!

Lépj be a kapun a hozzászólások megjelenítéséhez. Már előfizető vagy? Itt tudsz belépni.

Korábbi képriportok