Ugrottunk, mint vak tyúk a karikarágóra

Sziasztok! Itt az uh.ro hétvégi hírlevele, benne az elmúlt hét majdnem fontos és szinte botrányos anyagaival.

Végre valami igazán felemelő esemény – gondoltam magamban –, amikor Előd a szerki chatbe beírta, hogy bezárták a szoborparkot. Persze kisebb csoda lenne, ha így Udvarhely egy csapásra kigyógyulna az ízlésficamból. De van az a fáradtsági szint, amikor hajlamos vagyok megfeledkezni arról, hogy csodák csak akkor vannak, ha mi – emberek – merünk csodát csinálni.

DE NEM MERÜNK. EGYELŐRE

Viszont a szoborpark egy időre tényleg bezárt. Itt elolvashatod, hogy miért.

Bezárt a szoborpark

Még jó, hogy az idő sem olyan, hogy megkívánj ott elnyalni egy fagyit.

DIPLOMATIKUSAN KÖRÜLÍRTA

A majdnem felemelő és szinte botrányos anyagok sorát folytatja a Sipos Lóránttal készült interjú. A VSK kézilabdacsapatának edzője szerint „a célt inkább szívünkkel fogalmaztuk meg, mint az eszünkkel”.

Amit viszont nagyon sajnálok, hogy a Gál Előd kérdéseire inkább az eszével és nem a szívével válaszolt. Pedig fordítva hatásosabb lett volna. Ennek ellenére ez egy majdnem fontos interjú, amelyben rengeteg dologra szinte fény derül. Olvassátok.

Szeretnéd a teljes szöveget elolvasni, de még nem vagy előfizető?

Ha most feliratkozol a hírlevelünkre, akkor szeptemberig előfizetés nélkül is elküldjük neked a hétvégi hírlevelünket, amiben összefoglaljuk és keretbe helyezzük az elmúlt hét legfontosabb történéseit. Ha közben előfizetsz, akkor természetesen szeptember után is kapod a hírlevelet.

Sipos Lóránt: a célt inkább szívünkkel fogalmaztuk meg, mint az eszünkkel

Sikerek és kudarcok – mindkettőből jutott bőven az udvarhelyi kézilabda megkerülhetetlen alakjának. Vele beszélgettünk.

MINTHA MISE TÖRTÉNT VOLNA

Két vesszőhiba és egy elütés javítása közben lejárt a tanügyi sztrájk, lett új kormány, amiből kihagyták az RMDSZ-t, sőt még Brassóba – mellé – is leszállt az első gép.

És még nem is beszéltem a hét legmegrázóbb eseményéről.

Cs.-t behívták

 

Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a fél szerkesztőség valamire úgy rákattant, mint a székely gyerek a karikarágóra. Azért csak a fele, mert a másik fele nem volt ott.

Kiderült, hogy igazak a pletykák. Katonai behívót kapott az egyik kollégánk. Sőt egy rendőr személyesen elhozta neki. Előd lőtt pár isteni fotót, de sajnos a GDPR miatt csak ezt mutathatjuk meg:

Talpra, magyar, hí a haza!

Behívót kapott az egyik kollégánk. De hova?

Közben haza is jött, és – Emőke nógatására – elmesélte, hogy milyen volt. Mi majdnem megnyugodtunk. De nem teljesen.

A PILLANAT FOGLYAINAK

A heti pörgésben felüdülés volt olvasni Szilágyi Istvánnak a Fecső Zoltánnal készített interjúját. Ha még nem olvastad, akkor dobd ki a macskát a fotelből és helyezkedj el kényelmesen, mert ez nem egy TikTok videó. Ez szélesvászonra készült.

Nekünk a felelősségünk abban van, hogy emlékezzünk

Fecső Zoltán rendezővel az udvarhelyi zsidók sorsáról, a megemlékezés lehetőségeiről, felelősségvállalásról beszélgettünk a legújabb dokumentumfilmje kapcsán.

HA MÁR LEÜLTÉL

Akkor érdemes még egy kicsit ülve maradnod. Hodgyai-Lőrincz Eszter Porsche Eszterrel és lovaival töltött egy napot, és megmutatta, hogy milyen az, amikor a ló nem csak egy varázsszőnyeg a csiniruhás díjugratók alatt.

A ló többet ad, ha magától adhatja

Létezik olyan kapcsolat ló és lovas között, ahol az állat nem csak betörni való eszköz.

+ H@NGFOLLOW

Eredetileg nem akartam beletenni a hírlevélbe. Mert péntekre ütemeztük. De kinéztem az ablakon, és látom, hogy ismét vihar van. Vagyis inkább viharka. Majdnem igazi vihar. Ezért iderakom. Hallgassátok.

Ha te sem élhetsz muzsikaszó nélkül!

Ez itt a h@ngfollow, az uh.ro új playlistje. Meg egyelőre ez a régi is. Vagyis az egyetlen. De egyből viharosra sikeredett.

És majdnem igazi vihart kavart az uh.ro JátszóTÉR nevű zárt Facebook-csoportjában, ahova továbbra is hatalmas szeretettel várunk minden kedves követő-rajongó előfizetőt, meg főleg azokat, akiknek fontos, hogy beszólhassanak.

Jövő szombaton újabb hírlevél. Addig is tartsatok ki, és ha még nem tettétek meg – de megengedhetitek magatoknak –, akkor mindenképp fizessetek elő. És nézzétek meg az Udvarhely Napok programját, mert mindjárt kezdődik. Már csak szerdáig kell kibírni.

Kész. Vége. Puszi.