’22 legjobbjai: tarts velünk a mélyponttól a csúcsig

Ha maradt még némi energiád a virslifőzés, pezsgőnyitás, munkába visszatérés után, és olvasnál valami jó cikket, vagy csak visszatekintenél az elmúlt év fontosabb eseményeire, akkor van egy jó hírem. Összegyűjtöttem neked a kedvenc 2022-es uh.ro-s cikkeimet, amelyeken a kollégákkal sokat dolgoztunk, de talán elsikkadtak két baleset és egy botrányos politikai megnyilvánulás között. Olvasd őket szeretettel, egyszerűen kattints a címekre.

Ha nem jöttem volna el, már halott lennék »

Alig léptünk ki egy világjárványból, az orosz-ukrán konfliktus szörnyűségei kezdték el megrázni az egész világot február végétől. Márciusra pedig már egészen közel értek hozzánk a háború következményei, Edit és Annácska egy Szentegyháza melletti táborba látogattak, hogy Ukrajnából menekült családokkal beszélgessenek. Meséltek a háborúról, menekülésről, az otthonukról, Putyinról és Zelenszkijről, és még az itteni fogadtatásukról is.

Megpróbálta. Most nem tud szabadulni tőle »

Forgács Bálint László és a bútorfestés története. Amikor megnéztem először a videót, az volt az első gondolatom, hogy jujj, olyan mintha én is ott lennék. Szeretem a hasonló élményeket. Számomra annak a bizonyítéka, hogy a készítők valamit nagyon jól csináltak. Eszter pedig nagyon jól csinálta. Ha szereted a videókat, a simogató zenét, a jó sztorikat, a kézműveskedést, akkor ezt semmiképp ne hagyd ki. És ha ezzel végeztél, nézz szét nyugodtan a Kézművek sorozat többi része között is.

Megkérdeztem, lehet-e kártyával fizetni a piacon »

Bár az áprilisi árak már nem aktuálisak, így is megéri elolvasni Zalán kalandjait a piacon. Ő az a fiú egyébként, aki egy olyan, látszólag fantáziátlan témát is fel tud dobni, mint a piaci árak. Visz bele egy kis sztorit, egy nagy adag lelkesedést, bátorságot, kreativitást, és kész is az ajánlgatni való cikk.

Meghalt a mozi, ne éljen a mozi? »

Bár az összegyűlt petíciót már azóta kinyomtattuk, és le is adtuk a városházán, még mindig érdemes elolvasni, hogy látja István az udvarhelyi mozi helyzetét. Bevallom, én valahogy soha nem voltam mozirajongó, nem értettem, miért kellene azért felöltöznöm, sorba állnom, utaznom, hogy megnézzek egy olyan filmet, amire esetleg otthon is van lehetőségem. Istvánnak hála, már kezdem kapizsgálni.

Melánia csúcstámadása a Himaláján »

Melániát általános iskolás korom óta ismerem, évfolyamtársak voltunk, mindig csodálattal nézegetem az Instagram-posztjait. És nem csak nézegettem, kérdéseket is felvetettek bennem: hogy jutott arra a döntésre, hogy nekivágjon a Himalájának, mi szükséges egy ekkora kalandhoz, mit szólt hozzá az anyukája, meg egyáltalán milyen élményekkel tér haza egy-egy ilyen útról. Ezeket mind-mind megkérdezte tőle Előd, nagy köszi neki.

Te is lehetsz életmentő »

Neked jól esne, ha baleseteznél és mások csak elmennének melletted? – merül fel egy igen mellbevágó kérdés Betti cikkében, ami egy irtó fontos kérdéskört jár körül: mit kell tennünk akkor, ha társainkkal baj történik? Mit mondjunk a diszpécsernek betelefonáláskor, hogyan élesszünk újra, mi a teendő stroke esetén, és hasonló hasznos infókat tudhatsz meg a cikkből.

Színes Bumbikkal álmodom »

Ha nem lett volna elég a Kézművek, akkor hasonló világot hoz Emőke „bumbis” tudósítása is. Koncz Kinga szentegyházi műhelyében meséli táskáinak, pénztárcáinak történetét: az első mindenből szörnyű volt, de nem adta fel, aztán megszülettek a színes csodák.

Lovasi András: el kéne mondani az embereknek »

Egy percig sem csodálkozom azon, hogy az egyetemista Robit összetévesztették Lovasival a táborban. Ha még egy sapka is felkerül rá, akkor főleg. Egy igazi tesós beszélgetés kiteljesedésről, tervekről, becsípődött gerincekről, világról, popról, bakancslistáról, személyiségfejlődésről, szerelemről, halálról, dalírásról.

Az élet, az már csak élet (videó) »

A tavaly egyértelműen a városfalvi iskola bezárásóról szóló videón dolgoztam a leghosszabb ideig: a tervek szerint tanévzárás után jelent volna meg, ehhez képest tanévkezdés lett belőle. Ennyi idő alatt közel is került a szívemhez. Szerettem Városfalvára járni, imádtam az iskola nyugodt, kedves, szeretetteljes hangulatát, az ottaniakat, akik szívesen kalauzoltak minket még az otthonaikba is. Eszter szuperül levideózta ezt, úgyhogy ha megjött a kedved velünk tartani, itt a tökéletes alkalom.

Olvasnál még?

Betti válogatását, az óvóhelytől az ölelésig, itt találod.