Toró Dáviddal számolnak korosztályának legjobbjai között

Toró Dávid, fotó: a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub

A Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub fiatal tehetségét, Toró Dávidot beválogatták az Eurotalent programba, így Kiskunfélegyházán korosztálya legjobb európai játékosaival vehet részt egy egyhetes edzőtáborban.

Az Európai Asztalitenisz Szövetség (ETTU), valamint a Nemeztközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) szervezésében zajló, fiatal tehetségeket felkaroló programra minden országból három sportoló lehet nevezve, és Románia szövetségi kapitány úgy gondolta, hogy Dávidnak is helye van a csapatban – számol be róla a klub. „Mindezt pedig olyan körülmények között, hogy Dávid két évvel kisebb, mint a többi résztvevő, a program a 2009 után született sportolóknak van elindítva. Az egyhetes edzőtábort Karsai Ferenc mesteredző irányítja, valamint az ETTU kiválasztott válogatott edzői állítják össze a napi programot” – írják.

Egy jó mellett egy rossz hírről is beszámol a klub, mégpedig, hogy az augusztus 27. és 30. között tervezett Minikadett Európa Bajnokságot a francia szövetség, valamint az ETTU a járványügyi helyzet miatt törölte. Az előzetes tervek szerint Strasbourgban tartandó kontinensviadalra a klub két versenyzője is nevezve volt a román válogatott színeiben: Toró Dávid és Sebők Márton.

Ettől függetlenül nem maradnak nemzetközi verseny nélkül a fiatalok, augusztus 17. és 19. között Budapesten állnak asztalhoz a Budapest Bajnokság nemzetközi utánpótlás tornán.