Szeretsz a „központban” lenni?

Lassan egy éve, hogy Székelyudvarhely központja nem ugyanazt a hangulatot árasztja, mint korábban. Ez nem csak a maszkos arcok látványában nyilvánul meg, de nyáron hiányoztak a ráérősen nézelődő turisták, és fél éven keresztül nem láttunk iskolába igyekvő vagy onnan hazafelé ballagó diákokat.

Hol vannak a fesztiválok és rendezvények ünneplő sokaságai? Ami az emberi tényezőt illeti, megváltozott a környék arculata, de ezekhez az új körülményekhez igazodva is még mindig sokat ki lehet hozni belőle.

fotók: DÁVID ANNA JÚLIA

A Vidéki Pékség a központnak ezt a vonzerejét ismerte fel, amikor úgy döntött, hogy újabb üzletet és cukrászdát nyit azon a helyen, amely sokak szerint a város legszebb része. Az oroszhegyi illetőségű vállalatot 26 éves szakmai tapasztalat segíti abban, hogy pék- és cukrásztermékeiket a lehető legmagasabb színvonalon állítsák elő.

A viszonteladók mellett mostantól 6 saját üzletben értékesítik portékájukat, amelyből 3 a helyben fogyasztásra is lehetőséget kínál. Az új cukrászda és bolt berendezése igazi minőségi ugrást mutat, hiszen az eddigiekhez képest is nagyon modern, stílusos és egyedi kivitelezésű vendéglátó egységet alakítottak ki.

A polcokon bőséges kínálat illatozik,

hiszen csak kenyérből 14 félét sütnek. Emellett számtalan péksütemény: kiflik, bukták, perecek, zsömlék díszítik a pultot. Édes és sós szárazsüteményből sincs hiány, de házi vegyes süteményt, kalácsot is rendelhet bárki, aki időt akar megtakarítani a konyhában.

A színek és formák csábító áradatával találkozunk a hűtőpultokban, ahol tortaszeletek és egész torták viszik kísértésbe az édesszájúakat.

A pékség csapata odafigyel a különféle intoleranciával rendelkező vevőkre is, így laktóz- és cukormentes termékeket is készítenek. A néhány hete bevezetett élesztőmentes, vadkovásszal készülő kenyerük különleges vásárlói igények kielégítésére szolgál.

Az új cukrászda a Bethlen Gábor utca 2. szám alatt található, amelynek megnyitására március 23-án került sor. Az ünneplőbe öltöztetett helyiség már távolról odavonzotta nem csak a tekinteteket, hanem az arrafele sétálókat is. Közösségi oldaluk követőit már hetek óta csigázzák az alakuló fejlemények bemutatásával.

A helyet Tamás Huba atya szentelte meg, Isten áldását kérve az itt dolgozókra, illetve a benne zajló tevékenységre.

Igazi életbeágyazottsága volt az ezután elmondott Miatyánknak, különösen a „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma” sornál mosolyogtak egymásra a jelenlevők.

A lelki táplálék mellett természetesen helyet kapott az is, ami a testet jóllakatja. Ezen a napon korgó gyomorral senki nem távozott a Vidéki üzletből, hiszen többféle szárazsüteményt, pogácsát kínáltak kóstolásra. Nyitás napján, valamint első héten többféle

promócióval is kedveskedtek a vevőknek.

A csupafény helyiség berendezésével és kiegészítőivel igazi nagyvárosi hangulatot áraszt, könyvespolcok és élő növények bírják maradásra a látogatókat.

Városunk legfrissebben nyílt cukrászdája és péküzlete hétköznapokon 7–20, szombaton 7–15 óra között várja csábítóan illatozó termékeivel a vásárlókat.