Reálos ésszel könnyű irigykedni. S nemcsak.

Sziasztok! Itt egy újabb szombat és egy újabb hétvégi hírlevél, benne az elmúlt hét legfontosabb és legbotrányosabb anyagaival.

Ez a hét az Udvarhely Napokról szól, és látszólag – meg félek, hogy valójában is – ez minden mentális energiánkat és jóindulatunkat felemészti. Mert nem elég, hogy Zoránt csak pénzért adták Udvarhelyen, de Gálfi Árpád polgármester arra vetemedett, hogy Karácsony Gergely mellé álljon egy közös fotóra. Ráadásul a Küküllő szálloda Sky Bárjában.

Ha ettől nem lesz az embernek hányingere, akkor semmitől. Szégyen. Undorító. Gusztustalan.

Olvasom a Facebookon. És ha ott olvasom, akkor biztos van benne valami.

Há de nem?

NEM.

Inkább elszomorító. Hogy minden alkalmat megragadunk arra, hogy indulatokat keltsünk. Hogy embereket egymásnak ugrasszunk. Hogy egy gesztusba az összes frusztrációnkat belemagyarázzuk.

Pedig lehetne ezt másképp is. Régebb jobban bíztunk magunkban, nem féltünk ennyire mindentől, ami kicsit is más. Segítségül hívtuk a humort. Segítségül hívtuk a kultúrát.

A kultúra lehet a boldogság függvénye

x x x x x x x x x

DE KALANDOZZUNK VISSZA

Bomhér Isti úgy döntött, hogy a lekvárfőzős playlist túl könnyű siker lenne, ezért az e heti h@ngfollowt inkább az Udvarhely Napokra hangolta. És pár óra késéssel sikerült is a privát listát publikusra tenni. De a lényeg, hogy most már pörög. És most már azokba az együttesekbe is belehallgathattok, amikről esetleg lemaradtatok.

Mi tudjuk, hogy mire fogsz pörögni a hétvégén! Te tudod?

Ez itt a h@ngfollow, az uh.ro playlistje. Mert megérdemled.

x x x x x x x x x

TÚL A SOK-SOK SZTRÁJKON

Miközben egyesek már hétágra áztatják magukat a vakációban, mások a képességeikkel próbálnak zöld ágra vergődni. És vannak az érettségizők. Na meg Zalán.

Hogyhogy melyik Zalán. Hát a főgyakornokunk.

És míg egyesek sporttal vagy alkohollal vezetik le a feszültséget – jó, tudom, hogy van más is, csak most nem jut eszembe, hogy mi az – addig Zalán humorral. És a cikket továbbosztó csajok szerint nem csak vicces, hanem minden szava igaz. Itt olvashatjátok.

Katinak reálos esze van, ő könnyen beszél. De velünk mi lesz?

Bírjátok-e, sorstársaim? Érettségizők, hogy viselitek a betűrengeteget, a tintaáradatot? A füzetnyitogatást, a könyvdobigálást?

x x x x x x x x x

AJÍÍÍÍÍÍ!

Az Udvarhelyi Napoknak köszönhető őrületre az éppen erre a hétre eső stratégiai befektetésnek számító meszelés tett rá néhány lapáttal. Na jó, inkább zsákkal.

Mert már semmi sem a régi. Csak Lajos bácsi. Ő a szobafestő. De a festék már nem a régi. A színező sem a régi. És mi is egyre hisztisebbek vagyunk, ahogy öregszünk. Szerencsére csak ötévente kerül sor erre az egész családot megmozgató eseményre. De most olyan jó sikerült, hogy tíz évet is kihúzunk vele. Légyszi-légyszi.

Szeretnéd már szombaton megkapni a hírlevelet, de még nem vagy előfizető?

Ha most feliratkozol a hírlevelünkre, akkor szeptemberig előfizetés nélkül is elküldjük neked a hétvégi hírlevelünket, amiben összefoglaljuk és keretbe helyezzük az elmúlt hét legfontosabb történéseit. Ha közben előfizetsz, akkor természetesen szeptember után is kapod a hírlevelet.

Közben azért reménykedve olvastam Timi anyagát a mesterséges intelligenciáról. Azért is, mert az anyag Balogh Petya egyik előadására épült. Mert ahogy én Petyát kifigyeltem szerintem ő sem szereti a meszelést. És reméltem, hogy már kitalált valamit.

De aztán kiderült, hogy Timi anyagában az igazán fontos létkérdések – mint a hogyan éljük túl a meszelést – nincsenek benne. Viszont egy csomó izgi dologról olvashattok benne. Csak ide kell kattintani.

Egy hétig a ChatGPT volt az asszisztensem

x x x x x x x x x

+ S AZT HALLOTTAD-E?

De térjünk vissza a Udvarhely Napokra. Szombaton délután 6 órától volt egy halálizgi beszélgetés a HBC sátrában, az ErGo Egyesület szervezésében. A sajtóról. És a pénzről. És bármennyire hihetetlen ez egyszerre volt. Egy panelben.

Ha minden igaz, akkor jövő héten készül belőle egy beszámoló is, és ha addig nem iratkozol le a hírlevélről, akkor elküldjük neked.

x x x x x x x x x

Jövő szombaton újabb hírlevél. Addig is tartsatok ki, és ha még nem tettétek meg, – de megengedhetitek magatoknak –, akkor mindenképp fizessetek elő. És ha előfizetés után még marad pénzetek, akkor vegyetek OMV Petrom részvényeket. Ciucă szerint a hülyének is megéri.

Kész. Vége. Puszi.