Porig égett egy autó

A poroltó nem használt, és a tűzoltók sem tudták megmenteni. Ennyi maradt belőle.
Fotó: Homoródszentmártoni Önkéntes Tűzoltóság

Hétfőn délután majdnem teljesen kiégett egy autó a homoródszentpáli szerpentinen – tudtuk meg az Udvarhelyszéki Közlekedés INFO Facebook-csoportból.

Érdeklődésünkre Mostis Ádám, a Homoródszentmártoni Önkéntes Tűzoltóság parancsnoka elmondta: délután 3 órakor érkezett a riasztás az oklándi tűzoltóparancsnoktól, lakossági bejelentés alapján.

„Sikerült megfékezni a tüzet, de annyira kiégett az autó, hogy talán csak a hátsó két felni megmenthető – mondta a parancsnok – és a tűz átterjedt a legelőre az út túloldalára is.”

Fotó: Tóth András, Udvarhelyszéki Közlekedési INFO Facebook-csoport

A tulajdonos elmondása szerint az autó a szerpentin előtt, a tavaknál defektet kapott és füstölni kezdett. A hágón már vontatni kellett, és mielőtt kiértek volna a tetőre, füstölt még egy nagyot, és kigyúlt. Két poroltót is ráeresztett a járműre, de nem használt. A tűzoltók csak feltételezni tudják, hogy rövidzárlat volt, a tulajdonos azonban a szerelésre gyanakszik: „Épp egy hete javították, olajnyomás miatt, két napig jól is ment”. Az autót decemberben vásárolta, 6000 eurója ment füstbe.