Mit kíván a magyar kormány?

Az egyértelműség kedvéért az 1848-as forradalmi kiáltványt aktuálpolitikai magyarázattal látták el.

Fotó: HODGYAI-LŐRINCZ Eszter

A tavaly kiadott Álszent István intelmeinek nagy sikeréből felbuzdulva folytatja az ünnepi kiadványok sorozatát a magyar kormány.

Idén március 15-ére az Ellenforradalmi 12 pontot dolgozták ki a nagyközönség számára, hogy az 1848-as, túlzottan liberálisnak megítélt szellemiséget az éppen aktuális kormánykommunikációhoz igazítsák, hogy véletlenül se okozzon kognitív disszonanciát az ünnepi beszédek hallatán.

Ennek megfelelően a Legyen béke, szabadság és egyetértés! egyszerre nyer bel- és külpolitikai értelmet:

1. Ha majd végre egyetlen párt marad, amelyben mindenki egyetért vezérünkkel, akkor béke lesz, de főleg rend, mert mindenki azt csinál és mond, amit szabad.
2. Akit pedig megtámadnak, az szépen adja meg magát, hagyja hogy felszabadítsák őt, és akkor végre béke és egyetértés lesz a világon.

Továbbá a 12 pontot a következő magyarázattal látták el az egyértelműség kedvéért:

  1. Kívánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését – mármint a kormánysajtóét, s ha majd minden sajtó hű lesz a kormányhoz lesz, akkor magától megszűnik a cenzúra is.
  2. Felelős minisztériumot Budapesten – egyet, amit vezérünk felügyel, mert láttuk, hogy mekkora balhé lett belőle, mikor másra bízta.
  3. Évenkénti országgyűlést Pesten – bőven elég. Minek töltenénk fölöslegesen az időt, ha egyszer megvan a kormánytöbbség.
  4. Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben – kivéve a muzulmánokat, a zsidókat meg a melegeket. A pedofiloknak pedig egy kis extra figyelem, pardon, kegyelem.
  5. Nemzeti őrsereg – minek nekünk NATO, ha úgyis jóban vagyunk az oroszokkal?
  6. Közös teherviselés – mármint minden adóköteles állampolgárnak. Különben miből tartjuk fenn a Magyarország nevű zártkörű részvénytársaságot? (lásd 7. pont)
  7. Urbéri viszonyok megszüntetése – helyébe lépnek a sokkal megbízhatóbb családi és baráti viszonyok, politikában és gazdaságban egyaránt.
  8. Esküdtszék, képviselet egyenlőség alapján – vagyis minden bíró, minden képviselő legyen egyenlően hű kormányához.
  9. Nemzeti Bank – minek nekünk drága euró, ha van olcsó forintunk?
  10. A katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk – lásd 5. pont azzal a kiegészítéssel, hogy kínai rendőrök azért jöhetnek járőrözni.
  11. A politikai státusfoglyok szabadon bocsáttassanak – értsd: a vonagáborok, a karácsonygergelyek, a magyarpéterek szabadon távozhassanak az országból.
  12. Unió – Ázsiával.

Végül, az Egyenlőség, szabadság, testvériség! természetesen csak a fehér bőrű, magyarul beszélő, keresztény, heteroszexuális, díszmagyarba vagy legalább bocskaiba, székely ruhába öltözött emberre értendő.

Isten, áldd meg a magyart! Ne csak mindig másnak jusson.