Minden labdarúgócsapatunk vezeti a bajnokságát

A korosztályos válogatottból visszatérő Mitri Rita is betalált, fotó: a Politehnica Timișoara Femina Facebook-oldala

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, női kézilabdázóink első győzelmüket aratták szombaton, rajtuk kívül női és férfi nagypályás, illetve teremlabdarúgó csapatunk is pályára lépett, ahogy a székelyudvarhelyi asztaliteniszezők is.

A Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub  

az idei Szuperliga első fordulójának mérkőzéseit játszotta le Izvoraniban október 27. és 30. között.

Az első nap rögtön egy derbivel indult. Konstanca ellen nehezen indult a gépezet, előbb Munteanu, majd Loso szenvedett 3-1-es vereséget. György Szilárd nagyszerű játékkal hozta mérkőzését, majd Loso hasonló jó játékkal egyenlített, de a döntő mérkőzésen Munteanu nem kapta a legjobb formáját, így 3-2-re vesztett a csapat. Nem így a délutáni mérkőzésen, az újonc Buzău ellen, akik felett 3-0-ás győzelmet arattak az udvarhelyiek.

A második nap nem alakult fényesen, a román válogatottat felvonultató bajnok Steauától 3-0 arányban kapott ki György István csapata, míg a délutáni összecsapáson Sepsiszentgyörgy jócskán megerősödött csapata bizonyult jobbnak náluk. „Mivel a fészbuk a csúnya szavakat nem engedi, csak annyit írhatok, hogy ez van” – tette közzé Facebook-oldalán a csapatvezető, miután a forduló harmadik napján a két másik rivális, Mioveni és Câmpulung is 3-1 arányban győzte le őket. Az utolsó napra sikerült rendet tenni a fejekben, és győzelemmel zárni a Szuperliga első körét, Craiova ellen sima 3-0 arányú győzelmet aratott a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub.

A folytatást két győzelmükkel a tabella hatodik helyéről várják, de nagyon sűrű előttük a mezőny, mindössze három pont választja el őket a második, négy ez első helyezettől.

A Székelyudvarhelyi Futsal Klub

a papírforma alapján könnyed forduló elé nézett a teremlabdarúgó bajnokság első osztályában, de az első négy percben rúgott négy hazai gól mégsem volt benne a levegőben, noha a Szécsi, Kedei, Bálint, Balázsi összeállítású kezdősor éppen ennyit termelt a csarnokban. Erre rá is tromfoltak még kettővel a félidő közepéig, de a hátralévő időben nem született több gól, így maradt a 6-0 a szünetre.

A második játékrészben további négy gólt rámolt be az FK, míg a vendégeknek egy szépítő gólt szereztek, így alakult ki a 10-1 arányú udvarhelyi győzelem. A legeredményesebb hazai játékos Kedei Barna volt a maga 4 találatával, rajta kívül Bálint, Balázsi, Tankó, Szécsi és Kerestély talált be. A szombaton 11 órától kezdődő mérkőzést a KamerAréna élőben közvetítette YouTube csatornáján, így az teljes egészében visszanézhető.

Győzelmének köszönhetően Jakab Zoltán együttese újra élre állt a teremlabdarúgó bajnokságban, rajtuk kívül az alapszakasz megnyerésének másik esélyese, a Dévai Autobergamo áll ebben a fordulóban, és eggyel kevesebb mérkőzést játszva foglalja el a tabella második helyét. Az udvarhelyiek legközelebb november 8-án lépnek pályára 18 órától a Temesvári CFR otthonában.

Az SzFC

A Blejoi pályáján őrizhette meg elsőségét csoportjában az országos labdarúgó harmadosztályban, és ehhez méltóan is kezdte meg a találkozót, sok helyzetet alakított ki, de bírta a sarat a hazaiak védelme. Hiába az SzFC dominanciája az első félidő legnagyobb helyzete a Blejoi előtt adódott, amikor Bodeának kellett védeni óriásit egy szabadrúgás után.

A második félidőben is hasonló volt a játék képe, és be is ért az udvarhelyiek nyomása: Mihai Ianc edző cseréi sikeresek voltak, az ötvenedik percben pályára lépő Marucza Csanádnak 15 perc kellett ahhoz, hogy kétszer is eredményes legyen, a 63. percben már 0-2 volt az SzFC-nek. A kétgólos előny ellenére sem állt le a vendég együttes, kétszer is a kapufát találták el, de a hazai Blejoi kivédekezte a hátralévő időt, 0-2 maradt a végeredmény. A találkozót a Facebookon lehetett élőben követni, utólag is visszanézhető az első félidő ide, a második ide kattintva.

A zsinórban hatodik győzelmüket megszerző udvarhelyiek továbbra is vezetik a bajnokságot. 3 pont előnyük van a Sepsi OSK második számú csapatával szemben, de a Kovászna megyeiek egy meccsel kevesebbet játszottak. Kedden Brassóban játszák a tizedik fordulóbeli mérkőzésüket, és ha megnyerik, beérhetik az SzFC-t, de hét góllal kell nyerniük ahhoz, hogy jobb gólkülönbségüknek köszönhetően az első helyre álljanak. Az SzFC legközelebb szombaton lép pályára a harmadik helyezett Pucioasa otthonában. 

A Vasas Femina

a válogatottszünet után ismét pályára lépett a női első osztályú labdarúgó bajnokságban, mégpedig Temesváron.

A bajnokság hetedik helyén tanyázó, a válogatott Teodara Meluță csapatkapitánnyal felálló hazai Politechnica egy szerencsés góllal, Benő Krisztina öngóljával szerezte meg a vezetést, majd még egyet berámoltak, de a Vasas a hajrában Egyed Kriszta góljával szépített, így 2-1-re vezettek a temesváriak a szünetben.

A második félidőben az udvarhelyiek vették át a kezdeményezést, és Szász-Bencze Brigitta góljával egyenlítettek, majd a korosztályos válogatott mérkőzéseiről visszatérő Mitri Rita volt eredményes, aki egy távoli indítást követően sprintelte le a hazai védőket, lőtt a hálóba és szerezte meg a vezetést a Vasasnak. Sajnos, a Politechnica válasza csupán hat percet váratott magára, a nyolcvanadik percben Cristina Sucilă állította be a 3-3-as végeredményt.

A mérkőzés első félidejét ide, a másodikat ide kattintva tudod újranézni. A Vasas Femina ugyan elrontotta tökéletes mérlegét, továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot, hozzátéve, hogy a kolozsvári Olimpia az eddig hét fordulóban csak öt mérkőzést játszott, és mindeniket megnyerve üldözi az udvarhelyieket a tabellán. Az udvarhelyi csapat a labdarúgó szövetség előzetes menetrendje szerint november 7-én, vasárnap a bajnokság utolsó előtti helyét elfoglaló Nagybányát fogadja 11 órától.

Ami a kézilabdázókat illeti,

a VSK férfi másodosztályos kézilabdacsapat Vidombákon játszik a helyi Sportinggal november 13-án, a szintén B osztályos női csapat, a Hargita Kézilabda Klub november 7-én Nagybányán lép pályára.