Nézők nélkül is tüzes volt a Hargita

Nem indult jól a találkozó, állandósulni látszott a vendégek előnye, amikor Mester Zsolt edző időt kért.

Először mentem el a Hargita Kézilabda Klub meccsére szombaton, október 30-án, és sajnos ez egybeesett azzal, hogy először mentem ebben az idényben olyan mérkőzésre, ahol a járványügyi szigorítások miatt nem lehettek szurkolók a lelátón. Különösen fájó ez akkor, amikor az udvarhelyi másodosztályos női kézilabdacsapat a legjobb eséllyel nyerhet meg egy mérkőzést a bajnokságban, hiszen a szintén nyeretlen nagyváradi Tonicot fogadja.

A hangulat ettől függetlenül is parázs volt, ha csak a kispadok mellett is. Bár az udvarhelyiek kezdték jobban a találkozót, Miklós Flóra, Miklós Enikő, majd Maria Heleria góljaival 4-1-re is elléptek, tíz perc után jött egy rövidzárlat, és a váradiak kihasználták ezt. Lukács Erika hetest hibázott, és egymás után dobták a vendégek a gólokat, zsinórban ötöt, míg tartott a hazai gólcsend, és két góllal is elléptek a házigazdától a váradiak.

Mester Zsolt, a Hargita edzője nem mondhatni, hogy nyugodt volt a kispad mellett, amikor kikérte a csapat első idejét. Ráadásul ezután sem szegődött a hazaiak mellé a szerencse, Dénes Szidónia is kihagyott egy hétméterest, míg a túloldalon Ferencz Zsófia Boróka értékesített egyet, és állandósulni látszott a két-három gólos különbség, azonban az udvarhelyi lányok nagyon jól elkapták az első félidő hajráját.

Két és fél perccel a félidőt jelző sípszó előtt még 9-12-re vezetett a Tonic, de Heleria, Szőke Orsolya és Györgypál Zsanett egy-egy gyorsgóljával két perc alatt kiegyenlítettek a hazaiak, és Miklós Enikő a dudaszó pillanatában bedobott ziccerével át is vették a vezetést, és 13-12-es állásnál mehettek az öltözőbe.

A második félidő első harmada nagyon kiegyensúlyozottra sikeredett, először a váradiak egy hetessel egyenlítettek, majd fej-fej mellett haladtak a csapatok az eredményjelzőn, Georgia Cerghit villant meg kétszer.

Ezután Miklós Enikő percei következtek, és egymaga zsinórban dobott négy góljával hirtelen 17-17 helyett 21-17-re módosult az eredmény.

Persze, nem csak Miklós tette hozzá a magáét a csapat egyre jobb teljesítményéhez, a kapuban például Ioana Dumitrescu Pálingert már-már idézve védett, 11 percen keresztül nem kapott gólt, és ökölbe szorított kezeivel a magasban tüzelte a társakat. Az ötvenedik perc végén már 9 góllal vezetett a Hargita Kézilabda Klub, 26-17-re.

Ekkor a váradiak edzője, Dacau Sabin Aurel lett tüzesebb a kispad mellett, és be is keményített a csapat védekezésben, először Heleria, majd Cerghit került a földre, és bár mindkét helyzet sérülésgyanús volt, végül folytatni tudták a játékot. Kemény védekezésüknek az lett az eredménye, hogy egyik játékosuk piros lappal ülhetett ki a tribünre.

A vendégek támadó gépezete is beindulni látszott, hiába, hogy ekkor már Sándor Melinda, Dénes Szidónia és Kosza Kincső is betalált, a lefújásig négy gólosra faragták le a hátrányukat, így 30-26 arányban nyertek a hazai udvarhelyiek. Mester Zsolt ennek rendje és módja szerint csak annyival értékelt, hogy „hű, nagyon örülök”, és marasztalta a lányokat ünnepelni első győzelmük megszerzése után.

A csapat legeredményesebb játékosa Miklós Enikő volt a csapata góljainak egyharmadát, tíz gólt szerezve, Heleria hat, Miklós Flóra és Cerghit négy-négy góllal járult hozzá a sikerhez.

Az udvarhelyi csapat a bajnokság B csoportjának tizenegyedik helyére jött fel, miután a szombati ellenlábas Nagyváradot győzelmének köszönhetően megelőzte, és a Slatina visszalépett a bajnokságtól, eddig lejátszott mérkőzéseik eredményeit semlegesítették.

A Hargita a nyolcadik fordulóban Nagybányára utazik, ahol a bajnokság kilencedik helyezettje lesz a vendéglátó a Román Kézilabda Szövetség előzetes programja alapján november 7-én, vasárnap.

Kattints a hozzászólások megjelenítéséhez

Korábbi képriportok