Megszakadt az SZFC veretlenségi sorozata

Fotó: GÁL ELŐD

Immár tét nélkül lépett pályára a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. liga felsőházi rájátszásában a Sepsi OSK fiókcsapata ellen. Már a kereten is érezhető volt, hogy Mihai Ianc vezetőedző a rájátszást követő, feljutásért vívott osztályozókra készül, Savin Cătălin be sem öltözött, a csapat legfőbb gólfelelőse, Alex Pop a kispadon kapott helyet. Helyette a téli átigazolási időszak legnagyobb szerzeménye, a sérüléséből lábadozó Alin Nisipeanu először lépett pályára kezdőként. A Popa – Baga, Mitra, Kilyén, Barta, Manole, Guță, Simó, Petra, Antal és Nisipeanu kezdősorát küldte csatába Mihai Ianc.

Döcögött a hazaiak játéka, hiába, hogy a papírforma nagy hazai fölényt jósolt, hiszen az SZFC nagyon jó formában játszik, a 3. ligában egyedüliként minden mérkőzését megnyerte a rájátszásban, szám szerint hatot, amiből kettőt éppen mostani ellenfele ellen: egyet hazai, egyet idegen környezetben, míg a Kovászna megyeiek egyelőre nyeretlenek. Az első félidő nem hozott izgalmakat, ha csak a játékvezető földre esését nem nevezzük annak, ami hangos nevetésre késztette a körülbelül 200 fős publikumot, amelyben a Vasas Femina játékosai is helyet foglaltak.

Az első félidő legnagyobb helyzete az OSK előtt adódott, de mellément. Edzőjük nem is volt boldog a kispad mellett. Annak ellenére is végig ordította a találkozót Andrási Alexandru Csaba, a Vasas Femina korábbi edzője – akivel megnyerte a Román Kupát a székelyudvarhelyi női labdarúgó klub –, hogy jelenlegi együttese nagyon jól védekezett a bajnokság élén álló SZFC ellen. Az udvarhelyiek részéről éppen Nisipeanu – akinek játéka azt a célt is szolgálta, hogy formába lendüljön az osztályozókra – veszélyeztetett többet, de igazán nagy helyzet előtte sem adódott, 0-0 volt az állás a szünetben.

A második félidő több történést hozott, ekkor már Bobea is pályán volt. És éppen ő hozta össze az eddigi legnagyobb udvarhelyi helyzetet az 53. percben, miután szépségdíjas megmozdulás után középre tette, de Manole lövése megakadt a védőben, a kipattanót Simó tette még vissza kapura, de a szentgyörgyiek udvarhelyi kapusa, Gedő hárított.

Kezdett éledezni az udvarhelyi csapat, de Bálint Rajmond becserélése után mégis az OSK szerezte meg a vezetést, Sergiu kapott egy nagyszerű mélységi indítást, és sikerült meglepnie Popát, az SZFC kapusát. Sergiunak bő tíz perc kellett, hogy meg is duplázza góljai számát, egy kontra után lódult meg egy szentgyörgyi a szélen, majd begurította a középen érkező Sergiunak, akinek könnyű dolga volt, bepofozta a másodikat.

Mihai Ianc pályára is állította Pop Alexet, hiszen támadni kellett, Alexnek volt is néhány veszélyes kísérlete, mégis a hajrában az OSK szerzett újabb gólt. És ki más, mint Sergiu? A támadó nagyszerű indítást kapott, majd egy gyönyörű csellel fordult le a szintén csereként beálló Maruczáról, és lőtt: 0-3. Volt azért egy-két szava erre a hazaiaknak, Bobea Pop Alex finom beívelését bólintotta a hálóba, és szépített. A játékidőből azonban már csak percek voltak hátra, és ezalatt nem is született újabb gól, 1-3 arányban nyert az SZFC.

Az osztályozókat az udvarhelyi csapatnak még két tétnélküli rájátszásbeli mérkőzés előzi meg, elsőként jövő pénteken, május 13-án 16 órától Pucioasa ellen a sétatéri stadionban, majd az utolsó fordulóban Barcarozsnyóra utazik a csapat.