Incze Csongor lesz a megyemenedzser

Balról jobbra: Incze Csongor jövendőbeli megyemenedzser, Bíró Barna Botond, a Hargita megyei tanács alelnöke, és Borboly Csaba tanácselnök.
fotó: Borboly Csaba facebook-oldala

Kinevezte Incze Csongort megyemenedzsernek – adta hírül hétfőn Facebook-oldalán a megyei tanács elnöke, Borboly Csaba. A bejegyzésben azt is közölte, feladata többek közt a megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer elindítása lesz, és az, hogy a megyei tanácsot a Hargita 2030 fejlesztési stratégia 13 prioritási elve mentén működtesse.

Hosszú a CV

A 38 éves Incze Csongor már hosszas közéleti tisztséglistát pipálhat ki az önéletrajzában. Huszonötévesen, 2007-ben lépett be a közéletbe, amikor Antal István képviselő irodavezetőjeként segítette a honatya munkáját 2010-ig. Időközben az UIET alelnökeként is irányította az ifjúságot 2009-2014-ig.

Ezután 2008-2012 között székelyudvarhelyi önkormányzati képviselőként működött, 2011-től 2012-ig a távközlési minisztérium államtitkári tanácsosa volt. 2012-2014 között megyei tanácsos, 2014-16-ig megyei alelnök, aztán egy mandátumon át ismét megyei képviselői funkciót töltött be. Mandátumának első két évében Felsőboldogfalván, második felében pedig Etéden községmenedzserként dolgozott, 2017-2020 között a megyei közrendi hatóság elnöke volt.

Megkerestük, hogy megyemenedzseri feladatairól nyilatkozzon, de ezekről csak a hét folyamán fognak részletesebben határozni, így nem kívánt erről egyelőre beszélni. Korábban információink szerint Szabó Barna, azt megelőzően pedig Birtalan József töltötte be a tisztséget.