Hatósági felügyelet alá helyezték a projekmenedzsert is a bentlakás-tragédia ügyében

Szerdára hívtatták be gyanúsítottként az ügyészségre a Tamási Áron Gimnázium bentlakásának részleges összeomlása kapcsán Stefán Károly projektmenedzsert, majd 60 napos hatósági felügyelet alá helyezték. Ez azt jelenti, hogy nem hagyhatja el Hargita és Maros megye területét, nem tarthatja a kapcsolatot a tanúkkal, és meg kell jelennie a hatóságok előtt, mikor behívják.

Stefánnal kedden délután vettem fel a kapcsolatot SMS-ben, hogy érintettként az álláspontjáról megkérdezzem. Szerdán reggel, az ügyészségi kihallgatása előtt válaszolt, hogy nem akar élni ezzel a lehetőséggel, talán majd egyszer.

Stefán Károly a projektben a gyulafehérvári római katolikus érsekségnek, a Tamási Áron Gimnázium bentlakás-épület tulajdonosának a megbízottja. Forrásaink szerint azonban politikai vonalon lett kinevezve. Hogy milyen kapcsolatokat találtunk a Kövér László-Veress László-Szász Jenő vonalon, arról egy előző cikkünkben írtunk részletesebben.

December 29-én az ISC (Országos Építési Főfelügyelőség) számolt be a kormánynak az udvarhelyi tragédia kapcsán tartott ellenőrzéseiről. A stiripesurse.ro értesülése szerint az ISC három vétkest talált: a már eddig is gyanúsított kivitelező mellett a tervezőt és a tulajdonost is. A kivitelezőt és a tervezőt már előzőleg behívatták gyanúsítottként, és hatósági felügyelet alá helyezték, most a tulajdonost képviselő projektmenedzsert is.

A sor folytatódhat, az ügyet mélyebben ismerő forrásaim szerint akár 6-7 gyanúsított is lehet a végére.