Budapesten is felfigyeltek Tóth Hunorra

Tóth Hunor, az OFF Space Egyesület kiállításának megnyitóján, fotó: GÁL ELŐD

A 2023 nyarán portálunknál gyakorlatozó, bikafalvi születésű Tóth Hunort – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) fotográfia szakos hallgatóját – is beválasztotta kiállító alkotói közé a Budapest FotóFesztivál zsűrije a 35 év alatti fotográfusok számára kiírt Fresh Meat című nyílt pályázati felhívására jelentkezők közül.

A Budapest FotóFesztivál Magyarország egyik – ha nem a – legnagyobb fotográfiai eseménye, egy kiállítás, amely a kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfia értékeit próbálja bemutatni. Ugyanakkor évről évre meghirdeti Fresh Meat című pályázatát, amely arra keresi a választ, hogy mi foglalkoztatja most a legfiatalabb generációt.

A pályázatra 2024-ben közel 70 izgalmas fotográfiai anyag érkezett – írják Facebook-bejegyzésükben. Eszerint a zsűri – Gallai Renáta, a társszervező Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal kulturális munkatársa, Mucsy Szilvia és Somosi Rita kurátorok – hosszas egyeztetés után idén is 8 alkotót választott ki a kiállításra, köztük Tóth Hunort.

Ha kíváncsi vagy rá, miért

választhatta ki Hunit a zsűri, nézd meg ezt az uh.ro-n megjelent képriportját. Vagy ezt. Vagy nézd meg, miket művelnek a helyi művészek mindennemű támogatására létrehozott egyesületükkel, az Off Space-szel, amelynek éppen az idei, 2024-es év elején voltunk kiállításán.

A kiállítás április 2. és 21. között lesz látható a budapesti Klauzál téren található K6 Galériában.