Visszavágott Brassónak, az első hazai győzelemért lép pályára az SZFC

A tabella harmadik helyéről várhatja a labdarúgó 3. liga folytatását a Székelyudvarhelyi FC a negyedik forduló után, amikor ahhoz a Brassói SR-hez tért vissza, amelyik a Román Kupában búcsúztatta idén az udvarhelyi együttest. Ráadásul úgy, hogy az SZFC akkor a 90. percben még vezetett, és a hosszabbításban fordított a brassói csapat.

A szombati, szeptember 17-ei mérkőzésen tehát volt, amiért visszavágnia Gabriel Rădulescu együttesének. És tettek is érte, sorra dolgozták ki a lehetőségeket, de ezek rendre kimaradtak. „Nem túlzok, hogy 5-1-re kellene vezessünk” – jelentette a félidőben László Zsolt csapatmenedzser. És az udvarhelyi dominancia végül a második félidőben góllá is érett. Az 52. percben Simó a saját kapuja előtt szedte össze a labdát, és kihasználva, hogy a brassói csapat játékosainak nagyrésze az udvarhelyiek térfelén volt, ellentámadásba lendült. Miután végignyargalt a pályán, Beczének passzolt, ő átvette, majd mesterien tette vissza a védők gyűrűjéből kirobbanó Simónak, aki a kapussal szemben a bal alsóba gurított.

Percekkel később jött a győzelmet bebiztosító találat is: egy szögletet követően Mitra Szilárd bólintott a hazaiak kapujába. A hátramaradt időben a vezetés tudatában nyugodtabban játszó és védekező udvarhelyi együttes nem kapott gólt, így végül 0-2 arányban nyert és hozta el a pontokat Brassóból. A mérkőzést YouTube-on élőben közvetítették, Simó gólját 1 óra 28 perctől, Mitráét 1 óra 36 perctől láthatják.

Győzelmének köszönhetően a Székelyudvarhelyi FC feljött a pontvadászat harmadik helyére, a két tökéletes mérleggel álló csapat, Blejoi és Plopeni mögé. A harmadiktól a kilencedik helyig nagyon sűrű a mezőny, hisz a kilencedik helyen álló Brassói SR-nek csupán három ponttal van kevesebb, mint az SZFC-nek, amelyik eddig hazai pályán nem, csupán idegenben tudott az idei szezonban diadalmaskodni.

Reméljük, most megtörik a jég, amikor pénteken, szeptember 23-án folytatják a bajnoki sorozatot Savinék. A tabella nyolcadik helyén, 4 ponttal álló Păulești lesz az ellenfelük a sétatéri stadionban 17 órától kezdődő mérkőzésen.

Kiemelt fotó: GÁL ELŐD