Világbajnok padló van az edzőteremben

Fotó: a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub Facebook-oldala

Sikerült Székelyudvarhelyre juttatni a tavalyi budapesti asztalitenisz világbajnokságon használt padlóburkolatot, amely jelenleg a világon a legjobb minőségű játékfelület – számolt be oldalán a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub.

A játékfelület

kifizetését a szakosztály egy Bethlen Gábor Alaphoz leadott sportpályázat útján tudja fedezni, a pályázat lebonyolítása jelenleg még folyamatban van, de a magyar szövetséggel sikerült megállapodni, hogy később térítsék meg a szőnyeg árát, amelyhez szintén nagyon kedvezményesen sikerült hozzájutni. 15 eurót fizetnek a szőnyeg négyzetméteréért, noha annak piaci értéke 120 euró.

„Ez egy speciálisan asztalitenisznek kialakított padlóburkolatot, olyan, amilyet a nagy világeseményeknél használ a nemzetközi szövetség. Egyáltalán nem csúszik, puha, különbség van ez a szőnyeg és aközött, amit az Európa Kupára kaptunk a román szövetségtől kölcsön, pedig az is ilyen típusú” – magyarázta György István, az udvarhelyi csapat edzője, és azt is megtudtuk tőle, most már a hivatalos mérkőzésekre kötelező ez a burkolat az európai kupameccseken.

A terembe lerakott szőnyeg le van ragasztva, de az udvarhelyi csapat tervezi, hogy még egy rendet beszereznek majd ebből, arra az esetre, hogy a Sportcsarnokba is lehessen felállítani az Európa Kupa mérkőzésein. A várhatóan decemberben kezdődő kupában való jó szereplés elsődleges célkitűzése a csapatnak.

Nem csak padló,

jobb fény is került az edzőterembe. Az eddigi 50-70 LUX fényerősség helyett immár 350 LUX fényerősségű égők vannak, és tizedére csökkent a terem áramfogyasztása is. Ezen kívül a tetőszerkezeten és a külső falakon is kijavították az elmúlt évek viharai okozta károkat.

Mivel az edzések teljesen kimaradtak a világjárvány miatt, lett idő „teljesen felfordítani, és fejleszteni az edzőtermet”.

György István azt is elmondta, június 8-tól, hétfőtől a felnőtt csapat elkezdte az edzéseket az előírt egészségügyi intézkedéseket betartva. Most elsősorban a román bajnokságra készülnek, amit a román szövetség lerövidített, így nem lesz rájátszás, még egy tornát rendeznek majd, valószínűleg a nyár végén. Az ott elért és az eddig lejátszott tornán összegyűjtött pontok alapján alakul ki a bajnokság végső állása. A csapat jelenleg holtversenyben áll a tabella harmadik helyén.