Vágja a Melinda, mitől csillog az érem

Amikor egy vállalat a csúcstechnológiáját közösségi célokra is fel tudja használni, abból nemcsak termékek, de emlékek is születnek.
fotó: Tóth Hunor

Nyakunkon a Tömegfutás, hiszen néhány év fájó kihagyás után idén ismét nekilódulunk a 4.2 kilométeres távnak, a végén pedig egy szépen csillogó érem lesz a nyakunkon, vagyis inkább a nyakunkban. A Tömegfutás szervezői maguk is jól tudják, bármilyen futóeseményen is vegyen részt valaki – legyen az alkalmanként kocogó vagy akár profi maratonfutó – mindig jóleső érzés hazavinni egy érmet, amire elég csak rápillantani, hogy eszünkbe jusson: „ez is sikerült”!

Éppen ezért ennek az éremnek az elkészítését olyasvalakire akarták bízni, aki nem pusztán egy megrendelést gyárt le, hanem át is érzi, mi lesz annak az éremnek a sorsa. Így találtak rá a Melinda cégcsoportra, ahol éppen a közelmúltban indult be egy olyan termelési folyamat, amelynek apró, de annál szebb mintapéldája lesz az idei Tömegfutás emlékérme.

Geréb Előd, a Melinda Steel marketingmenedzsere elárulta, azért is szimpatikus nekik a Tömegfutás, mert cégcsoportjuk számára kiemelt fontosságú a mozgás és az egészséges életmód, számos más sporteseményt támogatnak. Több kollégájuk is rendszeresen fut vagy edz, és nem egyszer vettek már részt csapatosan a Tömegfutáson, így teljesen magától értetődő volt, hogy igent mondtak a megkeresésre.

Az éremtől a kazánig

Az, hogy ez meg is valósulhatott, egy friss beruházás eredménye. 2022-ben, egy óriási befektetés során a Melinda Steel egy új gyárat épített föl, egy olyan lézervágó gépet vásárolt, ami a régióban jelenleg a legperformansabb és emellett élhajlító és robot hegesztőgépük is van, vagyis egy teljes gyártási folyamatot, integrált szolgáltatást tudnak nyújtani a partnereiknek. A legnagyobb erősségük a szériagyártás, vagyis olyan ügyfelekre tudnak a leginkább koncentrálni, akik nagy tételszámú gyártást igényelnek, hiszen ilyenkor a leginkább kifizetődő egy ilyen technológia bevetése.

Ennek a gyártási technológiának az egyik kézzelfogható eredménye a Melinda saját gyártású kazán termékcsaládja. Az első típus gyártása már 2022 végén elkezdődött a Melinda családon belül egy harmadik, új üzletág szárnyai alatt, mely a Melinda Steel Engineering and Production nevet kapta. A kazánok esetében azóta valóban családról beszélhetünk, hiszen négyféle típust gyártanak és értékesítenek, és erre nagyon büszkék is. A HeizTech márkanévvel forgalomba hozott termékeket egész Románia területén  értékesítik, már közel ezret eladtak belőlük, folyamatosak a megrendelések és rengeteg pozitív visszajelzést kaptak.

A lézervágó még mire jó?

A Melinda itt nem áll meg, nem csak a kazánokra szeretnének koncentrálni: egyrészt további sajátmárkás termékekkel is elő szeretnének rukkolni, de a gyártási technológiájuk más partnereknek is számos lehetőséget rejt, hiszen bérmunkákat is vállalnak.

A technológia és ez az eszközpark gyakorlatilag bármilyen fém alapanyag feldolgozásra képes, amit vágni, hajlítani, hegeszteni kell – a kazán egy kézenfekvő példa, de akár az autóipar is értékes felvásárló lehet, hiszen a tervezéstől a festésig valóban egy teljeskörű csomagot kap a megrendelő.

A 12. IPSE Városi Tömegfutást Székelyudvarhely Megyei Jogú Város önkormányzata támogatja.