Újraindul a Zöld Ház program! Pályázzon és nyerjen a Melindával!

A Környezetvédelmi Alap Igazgatósága újból pályázatot hirdet a fotovoltaikus napelem-rendszerek vásárlásának támogatására, tehát újraindítja a korábban népszerű Zöld Ház Programot.
fotók: Melinda Instal

Pályázhatnak magánszemélyek és egyházközségek. Egy pályázó legtöbb 20 ezer lejes támogatásra jogosult, amely legfennebb a projekt 90%-át fedezheti, így a pályázókra legkevesebb 10%-os önrész hárul, amely változik a kívánt napelemes rendszer értékének függvényében. A pályázati támogatás legkevesebb 3 kilowatt teljesítményű napelemrendszerek telepítését segítik.

Egyik igen fontos újdonság, hogy a magánszemélyek mellett ezúttal az egyházi tulajdonban lévő ingatlanokra is elfogadnak támogatási kérelmet. A másik fontos tudnivaló, hogy idén a pályázók kell jelentkezzenek és feltöltsék a szükséges irataikat az AFM által üzemeltetett platformra.

A programban a támogatást olyan, román állampolgársággal és lakhellyel rendelkező magánszemélyek és egyházközségek igényelhetik, akiknek nincsen adótartozásuk, illetve a személyigazolványban szerelő cím oda szól, ahová a napelemrendszert telepíteni kívánják.

A szerelő cégek április 28-tól kezdődően iratkozhatnak, illetve köthetnek szerződést a Környezetvédelmi Alappal – a tervek szerint május 5-én indul a pályázók jelentkezése, minden fejlesztési régiónak más-más napon áll majd rendelkezésre a rendszer. Cégünk Hargita, Kovászna, Maros, Brassó és Szeben megyékben (ezek a megyék a Közép-romániai fejlesztési régióhoz tartoznak) vállalja a fotovoltaikus napelemrendszerek telepítését.

A fotovoltaikus napelemeket forgalmazó és felszerelő Melinda Instal arra törekedik, hogy teljeskörű segítséget és tanácsadást nyújtson a pályázóknak, ezért utóbbiak április 17-től 24-ig minél hamarabb regisztráljanak a casa-verde.melinda.ro honlapon.

Azok az érdeklődők, akik már korábban jelentkeztek a programra, de annak befagyasztása után nem jutottak hozzá a napelem-rendszerekhez, most újból regisztrálhatnak.

Cégünk a regisztrációt követően felveszi a pályázókkal a kapcsolatot és tudatja a további lépéseket!

A várható menetrend a következő:

A pályázathoz szükséges iratok magánszemélyek esetén:

A pályázathoz szükséges iratok egyházi épületek esetén:

Amennyiben nem szeretne lemaradni a Zöld Ház Programról, kérjük regisztráljon a casa-verde.melinda.ro weboldalon és kövesse figyelemmel az oldalon megjelenő információkat!