Újabb elismerés a székelyudvarhelyi asztalitenisznek

Toró Dávid, fotó: Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub

Toró Dávid asztaliteniszező mellett György Szilárd edző is meghívót kapott az európai tehetséggondozó programra.

Az Eurotalent programra Dávidot a Román Asztalitenisz Szövetség idén választotta ki, és eddig két edzőtáborban vett részt: augusztusban Kiskunfélegyházán, októberben pedig a szlovéniai Otorecben.

Vasárnaptól, december 12-étől kezdődően Buzăuba költözik a válogatott mezőny, a romániai edzőtáborban 23 fiatal vesz részt Európa különböző országaiból. A fiatal tehetségeket gondozó programot az Európai Asztalitenisz Szövetség, valamint a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség irányítja, a kiválasztott sportolóknak periódikus, közös edzőtáborokat szervezve.

Dávid nem egyedül képviseli az udvarhelyi asztaliteniszt,

ugyanis a tábort vezető edzők közé behívást kapott a helyi utánpótlást irányító, a Bajnokok Ligájában is játszó György Szilárd, aki nagyszerű lehetőségnek és elismerésnek tartja, hogy nemcsak játékosként, hanem edzőként is a figyelem középpontjába kerülhet.

Az edzőtábort a horvát válogatott korábbi edzője, az Európai Asztalitenisz Szövetség utánpótláskoordinátora, Neven Cegnar vezeti. György Szilárd mellett az U19-es női világbajnoki bronzérmes román válogatott edzője, Sebe Anamaria, valamint a Steaua utánpótlásedzője, Gheorghe Alexandru lesz jelen.

Toró Dávid sikereiről

már korábban beszámoltunk: az udvarhelyi csapattal megnyerte az Ezüstütőt, a kicsiknek rendezett országos bajnokságot, és a felsőbb korosztályokban is rendre dobogóra áll.

Azóta Dávid újabb sikereiről is beszámolt a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klub: korcsoportjában, a 12 év alattiak között megnyerte a Kézdivásárhelyen szervezett Dobolyi Aladár Emlékversenyt, amelyen a klub további asztaliteniszezői is dobogóra állhattak.

A 18 év alattiak között Vetésy Norbert az ezüstérmet, a 15 év alattiak között Kiss Bence a bronzérmet szerezte meg. Toró Dávidon kívül dobogóra állt a 12 éven aluliak versenyében Sebők Márton is, ő a harmadik lett. Az U10-es korcsoportban mindhárom érem Udvarhelyre került: Sárkány Levente legyőzhetetlennek bizonyult, a döntőben Paizs Ákost múlta felül, a bronzérmet pedig a két évvel kisebb Gelei Nimród érdemelte ki.