Újabb 5 országgal bővült a „zöld régió”

Újabb országokkal frissült az úgynevezett „zöld régió”, avagy azoknak az országoknak a listája, ahonnan a Romániába érkező, tünetmentes állampolgároknak nem kötelező házi elkülönítésbe vonulniuk, hívja fel a figyelmet a helyi rendőrség a Facebook-oldalán.

Jelenleg „zöld régiónak” számítanak a következő országok: Ausztria, Bulgária, Csehország, Ciprus, Horvátország, Svájc, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország (kivéve Gutersloh körzete), Görögország, Írország, Izland, Olaszország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Málta, Norvégia, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország.

Az Országos Közegészségügyi Igazgatóság (INSP) elemzése szerint ezekben az országokban az elmúlt két hétben naponta átlagosan öt új esetnél kevesebbet regisztráltak egymillió lakosra számítva, így a lista öt új országgal – Észtország, Finnország, Franciaország, Írország és Olaszország – egészült ki.

Az új lista június 23-ától lép érvénybe, ugyanakkor a „zöld régió” új országainak irányába is beindul a légiközlekedés az összes hazai reptérről.