Udvarhelyről indítják el a Petőfiről szóló vándorkiállítást

A bicentenáriumi emlékév alkalmából létrehozott Magyar vagyok – Petőfi 200 című képzőművészeti kiállítás-sorozat megnyitó rendezvényére hívnak a szervezők, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a székelyudvarhelyi Művelődési Ház január 14-én, szombaton 11 órától a Tamási Áron utca 15. szám alatt található művelődési házba.

A festményeket, fotókat, grafikákat, szobrokat, és még karikatúrát is bemutató kiállításra hetven kortárs művész alkotása „érkezik” Kárpátaljáról, Felvidékről, Muravidékről, Erdélyből, Délvidékről, a diaszpórából és Magyarországról. Ezek között lesz Bíró Gábor, székelyudvarhelyi festőművész alkotása is.

A vendégeket dr. Simon Mária Tímea, a Művelődési Ház igazgatója köszönti, rajta kívül beszédet mond Szász Jenő, az eseményt szervező kutatóintézet elnöke, egykori székelyudvarhelyi polgármester és dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, a kiállítássorozat fővédnöke. A megnyitóbeszédek mellett Laczkó Vass Róbert színművész, és Székely Norbert zongorista 45 perces verses-zenés estje, a Petőfi Live! Egy vidám hangú vándorszínész ügyes-bajos dolgai is hallható lesz.

A kiemelt kép illusztráció, fotózta: Banczik Róbert