Tudjuk, mikor húzhatod fel a korcsolyát

Majdnem készen áll a vadonatúj fedett jégpálya. Fotó: Lőrincz Csaba, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala (Facebook)

Műkorcsolya-bemutató, jégkorong mérkőzések, családi vetélkedők és szabadkorcsolyázás – ez vár ránk december 6-án és az azt követő hétvégén, írja a Városi Jégpálya megnyitójának Facebook-eseményében.

Pénteken 17 órától Gálfi Árpád-beszéddel, az Allegra Barock és a Friday Rehab koncertjével nyitja meg a hivatal és a Városi Sportklub a vadonatúj jégpályát, ahol az ünnepi műsor után szabadon korcsolyázhatnak az udvarhelyiek.

Szombaton reggel is ugyanígy, egészen 11 óráig, amikortól családi vetélkedők lesznek a jégen, 13 órától Hokisokk–Hópárducok mérkőzés, míg 16 órától műkorcsolya-bemutató a Csíkszeredai Sportiskola és Sportklub jóvoltából, majd este 8-tól jégbuli kezdődik, amihez egy DJ keveri a zenét.

A vasárnapi program is szabadkorcsolyázással kezdődik tíz órától, 11-től pedig a családi vetélkedőkkel folytatódik. 16 órától Csíkszék és Gyergyószék 23 év alatti csapatai csapnak össze. A mérkőzés után (18 órától) még szabad a pálya és ingyenes a kori egészen 20 óráig.

December 9-től, hétfőtől a tavalyi belépőárak érvényesek: a korcsolyázás gyerekeknek 6, felnőtteknek 10 lejbe kerül egy alkalom – tudtuk meg Zörgő Noémi sajtószóvivőtől.