Továbbra is hét betegről számol be a megyei prefektusi hivatal

Április 15-én, szerdán 1 órakor kiküldött közleményében a Hargita megyei prefektusi hivatal hét COVID-19-cel fertőzött esetről számol be.

Ebből az egyiket a megyében tesztelték, majd a lakhelye szerinti megyébe vitték kórházi kezelésre április 12-én. Két személy meggyógyult, egy személynél pedig halála után mutatták ki a fertőzést. Négy személy kórházi megfigyelés alatt áll.

A megyében 188-an vannak még intézményes karanténban, eddig 176-an hagyhatták el azt.

A házi elkülönítésben lévők száma 715-ről 661-re csökkent, eddig összesen 3856-an hagyhatták el otthonukat, ami 125-tel több, mint egy napja.

Hétfőn a rendőrök 239 házi karanténban lévő személyt kerestek fel, valamint 91 esetben büntették a kijárási tilalmat megszegőket.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Az ezzel kapcsolatos, április 15-ei hírfolyamunkat ide kattintva érheti el. 

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!