Többezer oltáson vannak túl a moziban

A megnyitása óta 2614 székelyudvarhelyi és környékbeli, illetve más megyéből érkezők immunizálását végezték el a helyi oltásközpontban. Közülük 892 személy az első dózist, 1722 pedig a második vakcinát is megkapta februárban – közölte március 10-én a városháza.

A II. Rákóczi Ferenc utca 5. szám alatti mozi épületében a város jelenleg egyetlen oltóközpontja február elsején nyílt meg, miután korábban a kórházban volt kialakítva. A városi oltóközpontban jelenleg a Pfizer-BioNtech és a Moderna vakcinákkal oltanak.

Március első hetében további 992 személy kapta meg a védőoltást, amiből 792 személy esetében az első oltás, míg 200 személynél már a második dózis beadása történt meg. A legtöbb adagot (132) egy nap alatt február 10-én sikerült beadni.

Jelenleg az országos oltási kampány második szakaszában jogosult személyek immunizálása zajlik, március 15-étől várhatóan a széles lakosság is kérheti az oltást. A városháza az oltáskampány országos internetes platformját ajánlja követni, ahol jelentkezni lehet az oltásra az elérhető szabad időpontok és a vakcinamennyiség függvényében.

Kérdésünkre Zörgő Noémi sajtószóvivő arra nem tudott válaszolni, hogy meddig vannak betelve a helyek a naptárban, mert az oltóközpontban sem látják előre, hogy meddig vannak jelentkezők, mindig csak négy napra előre látják pontosan a programálást.

Az oltással és a programálással kapcsolatos hasznos információkat ebben a cikkben találod, illetve naponta 8 és 22 óra között hívhatod a megyei közegészségügyi igazgatóságot (DSP) a 0214-144.466 telefonszámon.