Többen vannak és váratlanul jelentek meg Udvarhely utcáin

Fotó: udvarhely.ro

Sütőolaj-gyűjtőpontokat helyeztek ki Székelyudvarhelyen, egyelőre hat darabot: a Csereháton, az 1918. december 1. utcában, a Tábor lakótelepi Tavasz sétányon, a Céhek és a Győzelem utca találkozásánál lévő hulladékszigetnél, a Lakatosok és a Cipészek utcák találkozásánál lévő hulladéktárolónál, valamint az úgynevezett Junior parkolóban – számol be róla a városháza.

A gyűjtődobozokon használati utasítás is található: az összegyűjtött, használt sütőolajat zárt pet-palackokban kell a gyűjtőedénybe dobni, és akár az 5 literes palack is befér a konténerbe. Csak használt vagy lejárt szavatosságú étolajat, sütőzsírt fogadnak el, arra kérik a városlakókat, hogy motorolajat, gépzsírt, majonézt, szószokat, kenőolajat, egyéb hulladékot, folyadékot vagy vegyszert ne tegyenek a konténerekbe.

A városháza tájékoztatása szerint a tárolók tartalmát kéthetente ürítik, és az itt összegyűlt mennyiség legnagyobb hányada aszfaltkészítésnél hasznosul újra. Ha ez a módszer beválik, növelni fogják a gyűjtőpontok számát – áll a közleményükben.