Több helyen havazott. Még fog?

Szentegyháza
Forrás: Máté Emőke

Hargita megye több régiójában havazott csütörtök reggel, Maroshévíz és Borszék között, a 15-ös országúton csúszásgátlót szórtak le az útkarbantartók, írják az Agerpresen.

Hargitafürdőn és a Madarasi Hargitán szintén havazott.

Képernyőkép az egyik Udvarhelyszéki Közlekedési Infó csoportba feltöltött videóról.
Forrás: Győri Anett

Este 8 környékén a Kalondán havazott, többen is erről számoltak be az Udvarhelyszéki Közlekedési Infóban. 9 környékén pedig Szentegyházán, számolt be a munkatársunk. A Szentegyházi meteo állomás Facebookon arról írt, hogy Szentegyházán -0,6°C volt a minimum 7:34-kor, a hóréteg 2 centiméteres volt, szerinte a pénteki nap folyamán enyhén instabil lesz a légkör: záporok, hódara-záporok, elszigetelten zivatarok várhatók.

Mi lesz ezután?

Egy korábbi, csütörtöki Facebook-bejegyzésében Meteo Pityu pedig azt írta, a hónap hátralévő része a sok évi átlaghoz képest csapadékosabbnak ígérkezik, a hőmérsékletek pedig a hétvégétől kezdve nagyjából a sok évi átlagnak megfelelően fognak alakulni.

Az AccuWeather meteorológiai szakportál szerint péntek éjjel Székelyudvarhelyen fagypont alá esik a hőmérséklet, de a hónap további felében 3-6 Celsius-fok között lesznek a minimumok. A nappali maximumok 14-20 fok között alakulnak, kivéve 19-én és 22-én, akkor 10 Celsius-fok körül. Esőre 19-én, 22-én, 24-26-a között és a hónap utolsó két napján is számítani lehet.

Megbírták a nyárigumik

Az elmúlt időszak magas hőmérsékletei miatt sokan lecserélték már a téligumikat. Ennek ellenére a Hargita Megyei Rendőrséget nem hívták ki egyetlen, a hó miatt okozott balesethez sem.