Tíz évesen lett harmadik a felnőttek között

Fotó: JÓZSA LEVENTE

Hat országból közel 450 versenyző érkezett a Madarasi Hargitára, a hetedik alkalommal megszervezett Hargita Trail Running terepfutó versenyre, mely Románia legnagyobb terepfutó körversenyének, a Kárpátok Körversenynek is a része.

A futók választhattak a maratoni 42 kilométeres, a félmaratoni 21 kilométeres, a 10 kilométeres cross és az 5 kilométeres családi távok közül. A jelentkezőknek lehetőségük volt a verseny napján is regisztrálni, ezután 9 órás kezdettel útnak indult a maratoni szakasz, ezeket követte egy órával később a félmaraton és a cross táv, majd 14 órakor a családok is útnak indultak. Utóbbi kategóriában 40 család közel 130 tagja fejezte be a 200 méter pozitív szintemelkedéssel bíró szakaszt, amely a Madarasi Hargita csúcsát is érintette. A családi futam nem a versengésről szól, nem volt időmérés, sem rangsorolás, minden család egy ajándékcsomagot kapott a díjkiosztón.

A versenytávok közül a maratonit Mihaela Irimie nyerte a hölgyeknél, a férfiaknál Simon István. A hölgyek félmaratoni versenyében Suciu Mónika-Szilvia diadalmaskodott, a férfiakéban Gabriel Bularda. A cross távon Mihaela Cotongu volt a legjobb a nők versenyében, a férfiak versenyében ezen a távon egy udvarhelyi futó, Péter Ckoya Attila bizonyult a legjobbnak. A verseny nagy meglepetése Lázár Noel. A magyarországi versenyző 10 éves kora ellenére összetettben harmadik helyezést ért el a felnőttek között, a 10 kilométeres cross távon.

„Évről évre egyre több pozitív visszajelzést kapunk eseményünkről, arról, hogy mennyire jól érzik magukat  nálunk az idelátogatók, hogy mennyire embert próbáló és csodás helyeken visznek végig az útvonalak, mennyire családias a hangulat, és hogy a család minden tagja megtalálja a maga kihívását, küzdhet céljai megvalósításáért” – összegzett a versenyt szervező székelyudvarhelyi „Feel Good” Sportegyesület elnöke, Ilyés Lóránd.