Te tudod, mi lehet a világűr határán?

Hogyan lehetséges élet egy csillag szomszédságában? Mi lehet a világűr határán, a Kármán-vonalon túl? Mi az űrtevékenység szerepe a klímaváltozás vizsgálatában? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ dr. Ferencz Orsolya villamosmérnök, űrkutató, űrkutatásért felelős miniszteri biztos pénteken, május 26-án a Városháza tér 18. szám alatt található MCC Székelyudvarhelyi Képzési Központban tartandó előadásán.

Dr. Ferencz Orsolya villamosmérnökként 1993-ban végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, doktori fokozatát ugyanitt szerezte meg 2000-ben a magaslégköri elektromágneses hullámterjedés témakörében. 1996 óta dolgozik az ELTE Természettudományi Karának Földrajz- és Földtudományi Intézetében, emellett tagja a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének. Négy gyermek édesanyja – mutatja be az esemény leírása az előadót.

A 18 órától kezdődő, Burokban született emberiség című előadásra a belépés ingyenes, ugyanakkor regisztrálni kell, amit az ide kattintva elérhető űrlap segítségével tehetsz meg.

Kiemelt kép: vaol.hu/Cseh Gábor