Szüreti bál lesz Udvarhelyen, ahogy falun szokták

Fotó: az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács Facebook-oldala

Ismét megszervezi az Udvarhelyszéki Szüreti Bált az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET). Az Őszi Vásár programpontjaként, második alkalommal megrendezett esemény alkalmával, szombaton, szeptember 17-én „a fiatal csőszpárok népviseletbe öltözve szekereken járják majd körbe a várost bálba hívni az embereket, néhány helyszínen megállnak és táncolnak. Ilyenkor lehet kínálni őket pánkóval és pálinkával, falun így szokták” – olvashatók Bálint Szilárd főszervező szavai az UIET közleményében.

A fiatal udvarhelyszéki csőszök a város olyan forgalmasabb helyszínein perdülnek táncra, mint a Bethlen negyedi park vagy a Márt Áron tér. Szekérrel, zeneszó kíséretében teszik meg a körutat, amely után az Őszi Vásár helyszínén, a minifocipályán a székelyszentkirályi, bögözi és máréfalvi csőszök szüreti táncait nézhetik meg az érdeklődők.

Este 8 órától közös körcsárdásra és táncházra invitálnak mindenkit, és a tavalyi évvel ellentétben, most este 10 óra után is folytatódik a mulatság: a Jungle Clubban báloznak, ahol a Héva zenekar biztosítja a hangulatot.