Szezonnyitó bringatúrára hív a Szekler Teker

Április 13-án, szombat délelőtt 10 órás indulással szezonnyitó biciklitúrára hív a Szekler Teker csapata, olvasható a Facebook-eseményükben. A túra célja a sükői halastó, tervezett hossza 30 kilométer (470 hm szintemelkedés), nehézsége közepes, a részvétel ingyenes.

A túrára a Márton Áron térről lesz az indulás, majd innen az útvonal a következő: Kadicsfalva – Szenttamás – Ülke – Baknya tető – Lengyelfalvi tető – Sükő – halastó. A túra útvonalát itt digitálisan is meg lehet tekinteni. A bringatúra végén a Márton Áron térre érkeznek vissza a bringások délután 16 óra 30 perc körül.

A szervezőcsapat elmondása szerint kellemes tempóban fog zajlani a tekerés, beiktatnak néhány pihenőt útközben, majd a sükői halastónál lesz egy hosszabb megállás, igény szerint közös ebéd is. Innen, aki szeretne, kitekerhet a sükői kilátóhoz. Visszafele a Farcád – Lejtő utca irányába lesz az indulás.

A túrán résztvevőknek kötelező felszerelések: bukósisak, jól működő hegyikerékpár (a helyszínen nem áll módjukban szervizelni), a kerékpárnak megfelelő pótgumibelső, esőköpeny. A túrára a résztvevők pakoljanak harapnivalót, vizet, energiapótlókat.

A bringatúra végén, akinek kedve tartja opcionális programként szezonkezdő sörözésen vehet részt a Szekler Teker csapattal a Kalapos kocsmában.

Kiemelt kép: Szekler Teker