Szerződés nélkül dolgoztak a bentlakás épületén?

Portálunk megkeresésére Veres Stelian, kanonok, a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség gazdasági igazgatója azt mondta, hogy nem nyilatkozott a ProTV riportereinek. Korábban írtuk, hogy Veres egy, a ProTV számára adott interjúban beismerte, hogy László Sándor Szilveszter cége, a SC Lareno Fa SRL szerződés nélkül dolgozott a bentlakás épületén, épülete körül. A kanonok azt állítja, hogy nem került sor hasonló állításra.

Kérdésünkre, hogy volt-e szerződés a kivitelező és az Egyház között a bentlakás körüli munkálatokat illetően, Veres kitért a válasz elől. Bár azt mondta, hogy az ügyészség és a rendőrség is vizsgál egy szerződést, nem mondta ki, hogy létezik-e, megköttetett-e a szerződés, amelyenek hiányáról a ProTV ír. A gazdasági igazgató azt mondta, hogy kövessük az Érsekség hivatalos közleményeit.

A ProTV cikkéből az is kiderül, hogy az ingatlan tulajdonosának és a munkálatok haszonélvezőjének, az Érsekségnek ki kellett volna neveznie egy építőtelep-vezetőt, aki felügyeli a munkálatok kivitelezését, de ezt nem tették, mert bizalmi alapon hagyták jóvá a munkát.

A videóban megszólal Ionuț Pătraș építőmérnök is, aki felmérte az összeomlott bentlakás körüli munkálatokat, és felvázolja a munkások által elkövetett hibákat.

Â