Számlafizetés otthonról: UPC-ből lett Vodafone

Habár május 15-étől településen belül megszűnt a kijárási tilalom, ezután sem árt odafigyelni, miért hagyjuk el otthonainkat. A számlafizetésért például nem kell.

Az Orange és a Vodafone számlák után áttértünk az internet és tévé világába, és a NextGen, majd a Digi szolgáltatókkal folytattuk sorozatunkat, ezúttal pedig azt mutatjuk meg, hogyan fizethetsz otthonról

UPC-t (ami egy ideje Vodafone).

A telefonszámla és a kártyafeltöltés kifizetéséhez nem kellett regisztráció, az internet-, tévészámlád rendezéséhez szükséges lesz egy fiók létrehozása. Nem kell megijedni, egyszerű, hosszútávon pedig mindenképp megéri: néhány kattintással rendezheted a számláidat, sőt, egyértelműen látszani fog, hogy mit, mikor fizettél, vagy melyik számlád vár még rendezésre.

Első lépésként látogass el erre az oldalra.

Ha az egyszerűbb utat választanád, akkor bejelentkezhetsz a Google-, Twitter-, vagy a Facebook-fiókoddal is. Ha pedig ragaszkodsz a hagyományokhoz, vagy nem rendelkezel ezek közül egyikkel sem, akkor kattints az Înregistrează-te gombra (mi ezt a verziót követjük, amennyiben te az elsőt választottad, akkor görgess lennebb: sejtéseink szerint tőled legközelebb a Klienskódot és a Családnevet fogja kérni a rendszer, úgyhogy onnan követheted tovább az utasításokat).

Tehát, amennyiben az utóbbi lehetőséget választottad, először add meg az ímélcímed, majd pipáld ki az üres négyzetecskét,  és ezzel bizonyítsd, hogy nem vagy robot.  

Következőként a telefonszámodat írd be az üres mezőbe, majd találj ki egy jó kis jelszót, és pötyögd be kétszer. A jelszónál mellőzd a szóköz használatát, és figyelj arra, hogy: minimum 8 karakter hosszúságú legyen, tartalmazzon legalább egy kis- és nagybetűt, illetve egy számot.

Ezután írd be (bece)neved, vagy bármilyen nevet, amin a továbbiakban szeretnéd, hogy szólítsanak, és pipáld ki a négyzetecskét (ezzel elfogadod a felhasználási feltételeket).

Már majdnem kész is vagy a regisztrációval, ha eddig eljutottál, perceken belül küldenek majd egy ímélt a korábban megadott címre. Ha megérkezett, a Finalizeaza inregistrarea gombbal véglegesítheted a regisztrációdat.

Az új ablakban töltsd ki a kért információkat: az első üres mezőbe a Klienskódot (Cod client) – a számla felső felében középen találhatod meg –, a másodikba a Csaldánevet (Nume de familie) írd, és pipáld ki a négyzetecskét a Nu sunt robot írás előtt. 

Ezután már ugorhatsz is a kezelőfelületre (Sari la Panoul de control Vodafone servicii fixe & Tv), vagy ha meggondoltad magad, még mindig összekapcsolhatod a Vodafone-fiókod a már meglévő fiókjaid valamelyikével, ha pedig több előfizetésed is van, azt a le poți adăuga acum-ra kattintva adhatod meg. 

Ha regisztráció után a vodafone.ro oldalán a kis emberre viszed a kurzort, a lenyíló ablakban rákattinthatsz a My Vodafone Fix & Tv-re, itt pedig rögtön megjelenik az, hogy hogy állsz a számláiddal.

Ha pedig fizetni szeretnél, nincs más dolgod, mint rákattintani a nagy piros Plătește acum gombra.

Az üres dobozba írd be az összeget, amennyit fizetni szeretnél, majd válaszd az egyszeri kártyás fizetést (Fă o plată simplă cu cardul). 

Végül add meg a kártyád adatait: 

Kattints a zöld PlăteÈ™te gombra, és már kész is vagy.Â