Stadionban kezelik a betegeket

A Borussia Dortmund labdarúgó-együttes stadionja, a Signal Iduna Park átmenetileg a COVID-19-cel fertőzött betegek kezelési központjává alakult át.

Mint ismert, a német labdarúgó-bajnokságot április 30-ig felfüggesztették.

„Stadionunk a város szimbóluma, szerkezetileg és adottságainak köszönhetően pedig egy tökéletes hely, ahol a segíthetünk a fertőzött, illetve a fertőzésgyanús betegeken, azokon, akik légzési nehézségekkel küszködnek, vagy egyéb komplikációk lépnek fel az egészségük romlásában. Kötelességünk is segíteni ebben a harcban” – nyilatkozta Hans Joachim Watzke, a klub ügyvezetője a bvb.se-nek.

Németországban 91.159 koronavírussal fertőzött személyt tartanak számon, az elhunytak száma 1.275.

Mediafax.ro

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Április 4-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!