Román autóbusz ütközött Bulgáriában

Fotó: Diana Russinova Facebook-oldala

Román autóbusz ütközött egy török kamionnal kedd délután a bulgáriai Ruszénél. A baleset után tíz személy került kórházba, több sérültet a helyszínen láttak el a mentősök, írják az Agerpresen.

A Romániában bejegyzett autóbuszt egy 36 éves sofőr vezette Bjalai irányába. A busz egy balra ívelő kanyarban csúszott meg és ütközött neki egy török kamion oldalának, amelyet egy 50 éves férfi vezetett az ellenkező irányba, részletezik a baaleset körülményeit a Transtelexen a bnr.bg bolgár lap által közölt rendőrségi beszámolóra hivatkozva.

Az autóbuszt felváltva két román állampolgárságú sofőr vezette, az utasok külföldi állampolgárságúak voltak – a Transtelexen görög és orosz embereket említenek. A két hivatásos gépkocsivezető sérüléseit a helyszínen ellátták, nem szorultak kórházi ápolásra, írják az Agerpresen.

A Digi24 szerint a legfiatalabb sérült 18 éves, a legidősebb 63 éves volt. Egy 62 éves nő súlyos állapotban van, de nincs életveszélyben a doktorok szerint.

Ez már a második baleset a Rusze-Biala úton ebben az évben. A baleset előtt egy nappal korábban egy török sofőr halt meg, miután megcsúszott és kirepült az autójából.