Pénteken sportágat választhatsz magadnak

Minél több sportágat szeretnének megismertetni, és lehetőséget biztosítani ezek kipróbálására az évről évre megrendezett Sportágválasztón, amely idén pénteken, szeptember 9-én 10 órakor kezdődik a székelyudvarhelyi sétatéri nagypályán és 18 óráig tart.

Túl sok a gyerek energiája?

A Városi Sportklub, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal, a sportegyesületek és az iskolák által szervezett eseményen a következő sportágakkal ismerkedhetnek meg a gyerekek: atlétika, birkózás, bowling, gokart, hegyimentés és falmászás, kerékpár, kézilabda, kosárlabda, jégkorong, kondipark, labdarúgás, pingpong, pumptrack, rally, sakk, sí, taekwondo, tánc, teqball, tenisz, úszás. A bejelentkezett osztályok mellett a sportok iránt érdeklődő családokat is várják.

A korábbi évekhez hasonlóan, aki legalább öt sportágat kipróbál a nap során, vagyis begyűjt öt matricát, részt vehet a délután 5 órakor kezdődő sorsoláson, ahol különféle sporteszközöket nyerhet – írják a szervezők. A tombolahúzáson akkor is részt vesz a gyerek, ha nincs jelen a sorsolás pillanatában, ezért megkérik a kísérőket: pedagógusokat, szülőket, hogy ellenőrizzék, a gyerekek a szelvényeket kitöltve dobják-e be a dobozba.

Kiemelt fotó: archívum/EGYED UFÓ ZOLTÁN