Összezörrent a rendőrökkel Gálfi

Politikai forrásból szereztünk tudomást arról, hogy Gálfi Árpád összetűzésbe kerülhetett az állami rendőrökkel július 7-én, pénteken a Bethlenfalvi úton. Egy szemtanú elmondása alapján egy közúti ellenőrzés során a polgármester állítólag kiabált a rendőrökkel és ráütött a rendőrautóra.

Érdeklődésünkre a Hargita megyei rendőrszóvivő azt közölte, hogy július 7-én este 18.20 körül megállítottak egy biciklis férfit, akit megbírságoltak, mert nem tudta igazolni magát, ráadásul ittas állapotban volt (0.56 mg/l alkoholszintet mértek). A bírságolás közepette megérkezett „egy másik férfi”, és számonkérte a rendőröket, hogy „milyen problémáik vannak az udvarhelyi biciklisekkel”, majd ráütött a rendőrautó ablakára, és „különféle fenyegető nyilatkozatokat” tett feléjük. A rendőrség kérésére nem volt hajlandó azonosítani magát, csupán annyit mondott, hogy a biciklis unokatestvére. Az ügyet a rendőrök jelentették, az ügyészség dönt a büntetőeljárás elindítása felől – közölte velünk Maria Plumbu.

Amikor a polgármestert kérdeztük az esetről,

úgy jártunk, mint a mesében az okos lánnyal: válaszolt is, meg nem is. Először is tagadta, hogy – a mi szóhasználatunkkal élve – bármilyen „rendőrségi ügy” volna ellene, vagy hogy nem igazolta volna a személyazonosságát, és azt mondta: „úgy gondolom, nem kell nekem kommentálni sem pro, sem kontra az önök bármilyen értesülését”. Ennek ellenére csak elmesélte a saját verzióját.

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!