Óriásbábokkal kalandozhatsz a városi parkban

A fotó a szerző felvétele

Adott egy hétszépségű királykisasszony, akit elrabolnak, és egy királyfi, aki a megmentésére indul. Csakhogy ez a királyfi igencsak bátortalan, és nem tud egyedül megbirkózni az akadályokkal. Ezért aztán magával hív kicsiket és nagyokat, hogy a veszedelmeket vállalva, együtt kalandozzanak a városi parkban, és kiszabadítsák a királykisasszonyt. 

Vasárnap, október 3-án délelőtt 11 órától mutatják be az Udvarhely Bábműhely legújabb, A hétszépségű királykisasszony című bábjátékát, ami eltér az eddig megszokott bábelőadásoktól: szabadtéri és interaktív lesz, a bábok pedig óriásiak.

– Tulajdonképpen egy mesebarangolás lesz – jellemzi a legújabb bábelőadást Lukács Emőke, a bábjáték rendezője: „Családi programnak van eltervezve, az lenne a lényege, hogy anya és apa a gyerekekkel együtt menjen végig a mesetörténeten, együtt győzzék le az óriást és találják ki a banya találóskérdéseire a választ. A gyerekeknek több ügyességi játékot kell majd teljesíteniük, így kaphatják meg többek között majd a varázshegedűt is, amivel a királyfinak segítenek a királykisasszony megtalálásában.”

Az elsőként vasárnap látható előadásban a bábok is eltérnek majd a megszokott méretektől: óriásak, testre szerelhetőek lesznek, közülük egy, a banya a bábelőadásról szóló sajtótájékoztatóra is eljött. Őt és bábtársait, valamint a látványtervet Balázs Gyöngyi és Bíró Boglárka báb- és díszlettervezők készítették.

A Benedek Elek meséiből inspirálódó interaktív, szabadtéri bábos játékban összesen nyolc színész játszik majd, öten – Albert Orsolya, Lukács Emőke, Pál Attila, Szűcs-Olcsváry Gellért, Wagner Áron – a társulatból, valamint Erdős Orsolya, Hanzi Réka és Balló Helga meghívott vendégek. A produkció zenéjét Pál Attila jegyezte, az előadás koreográfusa Hajdó Lóránt meghívott vendég.

Noha a jegyek a vasárnap, október 3-án délelőtt 11 órától kezdődő családi bemutatóra, valamint az október 4-ei, 5-ei és 6-ai előadásokra is elfogytak, ha nagy lesz az érdeklődés, az időjárás függvényében további időpontokban is megpróbálják előadni a bábjátékot. Legkésőbb tavasszal azonban biztosan visszatérnek az alkotók a bábelőadással.