Nem más a tét, mint feljutni a másodosztályba!

Fotó: GÁL ELŐD

Miután május 20-án, pénteken lejátszotta utolsó idei bajnokiját is a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. liga rájátszásában a Barcarozsnyói Olimpic Cetate ellen, szerdán már elkezdi a 2. ligába való feljutás osztályozó mérkőzéseit.

Már pénteki találkozóján tartalékolt Mihai Ianc vezetőedző, ugyanis a 8-1-es Pucioasa verés után, ez is tét nélkül zajlott, a Popa – Baga, Bálint, Lázár, Barta, Rácz, Manole, Simó, Bobea, Antal, Nisipeanu kezdősorral állt ki az együttes a hazaiak ellen, akik Staicu 78. percben lőtt góljával győzelemmel búcsúztak az idénytől. A bajnokság rájátszását már jóval korábban megnyerő székelyudvarhelyiek ugyan kikaptak Barcarozsnyón, ez nem változtatott azon, hogy az 5-ös csoport győzteseként először a 6-os csoport második helyezettjével játszanak, és az utolsó forduló után kiderült, a Viitorul Dăești lesz az ellenfél – miután megnyerte utolsó mérkőzését a Vâlcea megyei csapat. Így örültek ennek a Vâlcea megyei csapat öltözőjében:

Az SZFC öltözőjében sem volt búslakodás, „történelmet írtunk, megnyertük a rájátszást is a 3. Ligában. És történelmet írunk, mert székelyudvarhelyi csapat még soha nem játszott osztályozót a 2. Ligába való feljutásért. Attól függetlenül, hogy mi lesz a feljutásért vívott harc végkimenetele, gratulálni szeretnék ezért az egyedülálló és kiváló szereplésért a srácoknak, a szakmai stábnak, a támogatóknak és mindenkinek, aki egy picit is hozzájárult ehhez a sikerhez, hiszen rekordmennyiségű pontszámmal nyertük meg a csoportunkat, majd a felsőházat is” – írta a csapat Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében László Zsolt csapatmenedzser.

A játékosok a barcarozsnyói meccs után rögtön munkába álltak, a vasárnapi ebéd után bevonultak a Rákóczi Center Panzióba, „egész héten együtt lesz a csapat, kedden indulás Râmnicu Vâlceára”, közölte a csapatmenedzser.

A csapatok két találkozót játszanak egymás ellen, az elsőt, az odavágót idegenben játssza az Székelyudvarhelyi FC szerdán, május 25-én 18 órától, a visszavágót a székelyudvarhelyi sétatéri stadionban szombaton, május 28-án 17 óra 30 perctől. Az oda- és visszavágó eredményeit összeadják, és aki győztesként kerül ki a párharcból, egy hét múlva végső feljutási osztályozót játszhat a Slatina-Pucioasa párharc győztesével.

„Arra kérem a szurkolóinkat és a labdarúgást kedvelőket, hogy nagyon nagy létszámban jöjjenek majd ki az osztályozó május 28-án rendezendő visszavágójára Dăeşti csapata ellen, hiszen a támogatásra talán még soha nem volt ilyen nagy szüksége a fiainknak. Egy óriási lehetőség előtt áll a 100 éves székelyudvarhelyi nagypályás labdarúgás: nem más a tét, mint feljutni a másodosztályba” – olvashatóak László Zsolt szavai az SZFC bejegyzésében.