Nem lesznek ott a négyes döntőn az udvarhelyi teremfocisok

Kiesett a kupából az FK.
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

Szombaton a teremlabdarúgó Román Kupa negyeddöntőjének találkozóján a Székelyudvarhelyi Futsal Klub a Dunărea Călăraşi otthonában lépett páyára. A találkozó arról döntött, hogy melyik együttes jut be a kupasorozat négyes döntőjébe.

Jól kezdte a mérkőzést az udvarhelyi együttes. Már a 43-ik másodpercben zörrent a vendéglátók hálója, Szécsi átadásából Mánya szerezte meg a vezetést. A hazai együttest nem törte meg ez a találat, hat percnyi játék után megfordította az eredményt. A nyolcadikban már két gól volt a Dunărea előnye. Yanez duplájával már 4–1-re vezetett a hazai csapat a 11-ik percben. A szünetig Miklós találatával sikerült szépítenie az FK-nak.

A második részben mezőnyjátékosra cserélve a kapusát, az FK gyorsan szorosabbá tette a mérkőzést, a 23-ik percben Miklós 4–3-ra hozta fel az udvarhelyieket. A folytatásban a két gólt szerző Miklós megkapta második sárga lapját, az emberelőnyt pedig tökéletesen használta ki a Dunărea. Szécsinek sikerült még szépítenie, ám a 7–4-es végeredményt Coelho állította két másodperccel a végső sípszó előtt.

A negyeddöntő másik találkozóján a Marosvásárhelyi VSK a Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ otthonában ért el 9–3-as győzelmet, és jutott a négyes döntőbe. A SCM Gloria Buzău–Galaci United, illetve a Dévai Autobergamo–Csíkszeredai Imperial Wet találkozókat vasárnap rendezik.

Labdarúgó Román Kupa, negyeddöntő:

Dunărea Călăraşi–Székelyudvarhelyi Futsal Klub 7–4 (4–1)
Gólszerzők: Yanez Galan (5., 11.), Paulo Pinto (6.), Cesar Ribeiro (8.), Thyago Monteiro (25.), Rodrigo Coelho (32., 40.), illetve Mánya Szabolcs (1.), Miklós Tamás (20., 23.), Szécsi Barna (36.)
Kiállítva: Miklós Tamás (30.)