Nem lesz önkormányzati képviselő Demeter István

Demeter István a Székelyudvarhelyi RMDSZ előválasztásának eredményváróján, fotó: EGYED UFÓ ZOLTÁN

Visszalép az RMDSZ tanácsosi listájáról Demeter István, tudtuk meg tőle pénteken, április 19-én, amikor honlapján is közzétette a hírt a székelyudvarhelyi szervezet.

„Az egészségügyi igazgatóságnál közhivatalnok vagyok és ez nem fér össze azzal, hogy helyi tanácsos lehessek. Ezt már az előválasztáson letisztáztuk, abban a fázisban összefért, és nyilván, ha a polgármesteri tisztségért indultam volna, lemondtam volna erről, a már meglévő pozíciómról” – magyarázta kérdésünkre.

„Nincs semmi háttérmegbeszélés, nem arról van szó, hogy táncoltatna valaki, ragaszkodnak is hozzám – bölcsködök most” – tisztázta, majd elárulta a helyi RMDSZ konzultatív testületének tagja lesz.

A lelkületére szükség van, egy igazi szív volt a csapatban, így mindenképpen tovább segíti a munkánkat meglátásaival, élettapasztalatával a konzultatív testületben – erősítette meg Kakassy Norbert, a szervezet helyi ügyvezetője. Mint elmondta, a konzultatív testület részt vesz a Székelyudvarhelyi RMDSZ elnökségi ülésein is, így a meglátásaikra is épít a szervezet.

Demeter István a RMDSZ tanácsosjelöltjeinek listáján a tizedik helyet foglalta el, amelyet így Tornai Szilárd, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke vesz át.