Nem jött össze a bravúr az ifi kéziseknek

Már a legjobb nyolc közé jutás is bravúr volt.
Fotó: kezilabda.ro

A szerdai, Foksány elleni győzelem után csütörtökön vereséget szenvedett a Székelyudvarhelyi ISK a Bukaresti CSM együttesétől az országos nagyifjusági bajnokság döntő tornájának 2. csoportjában.

Pénteken a Piatra Neamț volt az ellenfél a továbbjutásról döntő találkozón. A legjobb négy közé kerülésért az kellett, hogy az ISK ne kapjon ki több, mint két góllal. Csak a mérkőzés elején vezettek Sipos Lóránt tanítványai, a koncentráltabban játszó ellenfél gyorsan megfordította az eredményt, egy-kétgólos előnyüket magabiztosan tartották az első félidőben. Habár az ISK nem engedte meglépni a Piatra Neamț-i csapatot, az eredmény után futnia kellett. A 24-ik percben jött össze az egyenlítés (12-12), de kétgólos előnnyel a ritmusosabban játszó Piatra Neamț mehetett a pihenőre.

A második részben úgy tűnt, hogy egyértelmű vereséget szenvednek az udvarhelyiek. Az utolsó tíz percben már héttel is vezetett a moldovai együttes. A végjátékra nagyon összeszedte magát az ISK, az utolsó percben háromra faragta hátrányát, majd azért támadhatott, hogy kettőre csökkentse azt. A támadásban azonban szabálytalanságot láttak a játékvezetők, és elvették a labdát tőlük. Pár másodperccel a vége előtt azonban gyors ellentámadást vezethettek az udvarhelyiek. Az utolsó másodpercben Szilveszter Bence ziccerbe is került, de nem tudott pontosan célozni, a kapus védte a lövését. 34-31-es vereséget szenvedett az ISK, ami azt jelentette, hogy a folytatásban csak a 7-8-ig helyért játszhatott szombaton a CSS Medgidia ellen.

Katona Tamás, az ISK játékosa megkeresésünkre összefoglalta a döntő tornán való szereplésüket: „Természetesen csalódottak vagyunk, hogy egy gól miatt maradtunk le az elődöntőről. Nagy lehetőségünk volt továbbjutni. Nemcsak a csoport utolsó találkozóján dönthettük volna ezt el, hanem már az első mérkőzésen is, Foksány ellen. Sajnos, nem tudtuk megtartani azon a találkozón sem a hat-hétgólos előnyünket. Piatra Neamț ellen is több tiszta helyzetet elpuskáztunk, ami később megbosszulta magát. Összességében azonban nem lehetünk csalódottak, mivel a szezon elején nem gondoltuk, hogy eljuthatunk a döntő tornára”.

A szombati találkozón sem termett babér, ezt a találkozót 32-29-re veszítette el az ISK, amely így a nyolcadik helyen végzett.