Néhány évvel ezelőtt még a mi edzéseinkre járt be

Fotó: a Budaörs női kézilabdacsapatának honlapja

Székelyudvarhelyi lány halála miatt nem rendezték meg a Budaörs női kézilabdacsapatának DKKA elleni NB II-es bajnoki mérkőzését szerdán, április 10-én este Dunaújvárosban.

Megrendült szívvel tudatjuk, hogy április 9-én, kedd este, 18 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Ferenczy Boglárka, női ifjúsági csapatunk kapusa – írja honlapján a budaörsi kézilabdacsapat. Halálának okáról és körülményeiről nem számolnak be.

Klubja mellett a Székelyudvarhelyi Sportiskola is mély együttérzését fejezi ki Facebook-bejegyzésében, Bogi ugyanis itt kezdte sportolói karrierjét.

2017-ben Ferenczy Boglárka (az álló sorban, középen) még az udvarhelyi sportiskolás csapatot erősítette, fotó: a Sportiskola Facebook-oldala

Néhány évvel ezelőtt még a mi edzéseinkre járt be nap mint nap – mondja Sándor Aliz, egykori edzője. Mint kiderül, Boglárka a tavaly a Nemzeti Kézilabda Akadémiához távozó Miklós Flóra generációja, 2005-ös születésű, de már 5 éve, hogy elszerződött Székelyudvarhelyről, ugyancsak a NEKÁ-hoz.

Miután fiatalon Magyarországra került, a Magyar Kézilabda Szövetség adatlapja szerint megfordult a Tungsram SE Nagykanizsa, a Ferencvárosi TC, a TEMPO KSE csapataiban, innen került a Budakalászi SC csapatához, majd Budaörsre. 

Pihenése legyen csendes!