Napszámosokat közvetít a városháza

Azok a jogi személyek, egyéni vagy családi vállalkozások, akik Székelyudvarhelyen működnek, és szeretnének szociális segélyben részesülő személyeket napszámosként foglalkoztatni, kérhetik Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala szociális igazgatóságának segítségét.

Az igényléseket minden hónap 28-ig lehet letenni a polgármesteri hivatal székhelyén (a Városháza tér 5. szám alatt) a 2-es irodában, vagy elektronikusan az fulpesi.gyula@udvarhely.ro e-mail címen. Ehhez pontosítani kell az egység nevét, címét, elérhetőségét, és azt, hogy milyen jellegű munkát szeretnének végeztetni, a munkások létszámát, illetve a pontos időintervallumot milyen dátumtól milyen dátumig szeretnék igénybe venni a napszámosokat.

A 416/2001 számú törvény értelmében a polgármesteri hivatal egy szezonális tevékenységi tervet fog összeállítani a székelyudvarhelyi jogi személyek, egyéni és családi vállalkozások igénylése alapján.

Az 52/2011 számú törvény előirányozza a napszámos munkát végző személyek napidíját, amelynek megállapítása a kedvezményezett és a munkavégző közötti egyezségen alapszik, kifizetése a kedvezményezettet terheli.

Elsőbbséget élvez a 416/2001-es törvény által előírt közhasznú munka elvégzése a szezonális munkával szemben – áll a polgármesteri hivatal közleményében.