Nagylapáttal kell falni az életet, zetelaki fiatalok!

Összegereblyézni a tudást, és talicskával hordani össze a sikerhez szükséget összetevőket.
Fotó: SEBŐK RENI

Zetelakáról is van tovább, ezt próbálják üzenni a GLT nevű rendezvény szervezői. A GLT a gereblye, a lapát és talicska szavak kezdőbetűiből áll össze. „A mindennapi munkás életben hasznos eszközöknek bizonyulnak és közel áll a falusi élethez, emberhez. Továbbgondolva pedig bárki tudja velük gereblyézni a tudást, lapátolni az életet, összetalicskázni a sikerhez szükséges dolgokat.” – magyarázta a nevet portálunknak Sebestyén Adél önkéntes szervező.

Az esemény célja, hogy megmutassa a helyi fiataloknak, hogy Zetelakáról is van tovább, elsősorban olyan „elérhető példákkal”, meghívott előadókkal, akik egykoron a zetelaki iskola diákjai voltak és most motivációként szolgálhatnak az ottani fiataloknak. Ösztönözni szeretnék a diákokat, hogy aktívan vegyenek részt az iskolai, a közösség társadalmi, és kulturális életében.

A GLT mostani kiadása, az „Utazzunk valahová!” szlogent viseli, a három előadó ugyanis hazájától távol vállalt munkát. Ők Szilágyi Szilamér utazó, unitárius lelkész és önkéntes; Raymund Gheorghiţă vállalkozó, utazó; és Biró Zsuzsanna cserkész és Emberi Erőforrások Minisztériumának dolgozója lesznek.

Az esemény mindenki számára nyitott, szerdán, április 17-én rendezik a helyi kultúrotthonban 18 órától.