Na, ki lett országos bajnok?

Fotók: GÁL ELŐD

A városi sportcsarnokban rendezték május 6–8. között a román U12-es csapat országos döntőt, amelyen éremeséllyel lépett asztalhoz a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz KlubToró Dávid, Sebők Márton, Bărdas Mark összeállítású – egyes számú csapata. Rajtuk kívül további négy udvarhelyi csapat volt a fiúk versenyébe nevezett 34 csapat között, míg a lányok versenyében 30 csapat küzdött meg az országos bajnoki címért, így több mint kétszáz gyerek vette birtokba a csarnokot, számszerűsít kérésünkre György István csapatvezető.

Az első napon rendezett selejtezőkön az ötből három udvarhelyi csapat is a nyolcaddöntőbe jutott, vagyis „az ország legjobb 16 együttese közül három székelyudvarhelyi”, jelentette a klub Facebook-oldalán György István, hozzátéve, hogy a sorsolás nem igazán kedvezett nekik, hiszen mindhárom csapatuk ugyanarra az ágra került. „Akár egy házi elődöntő is létre jöhet, amennyiben rendesen karcolnak a fiúk” – kereste a pozitívumot.

Toró Dávidék éremeséllyel léptek asztalhoz

A szombat délután kezdődő főtáblás mérkőzéseken Moinești, Bukarest és Buzău következett csapatainknak, az egyes számú meg sem állt az elődöntőig, amelyet vasárnap, a verseny utolsó napjának reggelén rendeztek, ahogy a döntőt is. A kettes és a hármas számú csapat a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget, így mindkettő a kilencedik helyen végzett.

A továbbjutott udvarhelyiek a bukaresti Stirom ellen mérkőzhettek az eldődöntőben, míg a másik ágon Beszterce és Slatina küzdött a döntőért. „Nem volt kecmec, így kell ezt csinálni” – írta István a reggel kilenc órától rendezett elődöntő után, amelyben a fiatal udvarhelyi asztaliteniszezők szettveszteség nélkül verték 3-0-ra a bukarestieket, bejutva ezzel a döntőbe.

És ha már bejutottak, akkor meg is nyerték azt, a díjátadóra összesereglett udvarhelyiek – rokonok, barátok, asztalitenisz-kedvelők – örömére ők emelhették magasba a kupát a tavalyi U10-es korosztályban szerzett győzelmük után. A második helyen Alexandru Ionel, Raul Creucu és Tudor Nemeș hármasa végzett a Besztercei Olimpiai Központ részéről, akiket 3-1 arányban vertek meg az udvarhelyiek.

– Nagy formában voltak a csórók, de nem is csodálkozok, rá is készültek rendesen a versenyt megelőzően az edzőtáborokban. Mindenki dícséeretet érdemel – nyilatkozta a csapatvezető.

Ugyanez a korosztály május 20. és 22. között egyéni és páros versenyszámokban meccsel majd az országos bajnoki címekért, ugyancsak Székelyudvarhelyen.