Most kezd izgalmas lenni a megyei és körzeti bajnokság

Pénteken Lövétén, vasárnap hazai pályán a farkaslakiak ellen nyertek a malomfalviak.
Fotó: Sinka-Király Levente

Az már biztos, hogy Nagygalambfalva, Székelykeresztúr és Lövéte végez a labdarúgó 4. Liga nyugati csoportjának a dobogós helyein. A végső sorrendre azonban várni kell még két fordulót. Hétvégén fontos pontokat veszítettek a jelenlegi listavezető galambfalviak. Előnyük továbbra is öt pont Keresztúrral szemben, de a második helyezett egy találkozóval kevesebbet játszott.

A negyedik helyre a malomfalviak jöttek fel, de nekik már nincs esélyük dobogón végezni.

Az 5. Liga udvarhelyi csoportját Farcád vezeti. Az elmúlt fordulóban is hozták a kötelezőt, hazai pályán 2-0-ra győzték le Gagy csapatát. Bogárfalva kihasználta a homoródszentmártoniak botlását, és a Parajd SE elleni győzelmének köszönhetően feljött a második helyre. Homoródszentmárton átvette a bogárfalviak eddigi pozícióját.

A 6. Ligában már ünnepelhet a Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz. Az újonc együttest nincs aki megállítsa. Csak egy kérdés maradt: pontveszteség nélkül lesznek-e bajnokok?
A csoport második és harmadik helyén Székelyderzs és a Parajd SK található. A derzsiek jobb gólarányuknak köszönhetik a jelenlegi második helyet.

Íme, a bajnoki tabellák:

4. Liga, nyugati csoport

5. Liga, Udvarhely körzeti csoport

6. Liga