Most jön a neheze Botorok Jancsának

Szokjunk hozzá: van egy újabb Botorokunk. A 19 esztendős Jancsa Botorok János székelyudvarhelyi labdrarúgó és edző fia, és nagyon úgy tűnik, neki is érik néhány babér a pályán. Az ifjú Botorok Székelyudvarhelyen, az SzFC-nél kezdte pályafutását, majd 2017-ben került a Székelyföld Labdarúgó Akadémiára, ekkor mutatkozhatott be a korosztályos magyar válogatottban. Néhány napja azért került ismét rivaldafénybe, mert csereként sikerült eldöntenie az U19-es országos bajnokság döntőjét a 79. percben szerzett találatával.

„Végig az járt a fejemben, hogyha beállok, nekem kell eldönteni a meccset. Meccs után sem kaptam a szavakat, sőt még ma sem fogom fel teljesen, hogy országos bajnokok lettünk. Nem szálltam el, a neheze csak most jön, ezt pontosan tudom. Igyekszem” – emlékszik vissza a gólra, és reagál már picit arra is, amiért keresem. Ugyanis

Botorok egyéves kölcsönszerződést kötött

az elsőosztályú Sepsi OSK csapatával. „Elsőként engem a Clinceni keresett meg szintén az első ligából. Át kellett gondolnom az új környezet, a fővárosba költözés miatt, de igent mondtam. Jött egy telefonhívás, hogy a Sepsitől is kaptam egy ajánlatot, onnan már számomra nem is volt kérdés. Oda húzott a szívem, természetesen nagyon örültem neki” – mondja.

Már 7-8 edzésen túl van a csapattal, amely most edzőtáborba utazik Ausztriába, de Botoroknak még hátra van érettségi, ezután fog csatlakozni hozzájuk. „Nagyon jól érzem magam, egytől-egyig mindenki jól fogadott” – osztja meg, és azt is, hogy voltak már ismerős arcok a csapatban: Ilyés Róbert másodedzővel nagyon várta már a közös munkát, és Csiszér Balázst, Tamás Nándort, Vlad Mitreát is ismerte már korábbról.

Botorok 96-os mezben játszik majd az OSK-nál. Kevés volt a választék, és neki nincsen különösebb preferenciája ezzel kapcsolatban, a kilencest szereti, úgyhogy megbarátkozik ezzel is – véli.

Megragadna

A baloldalon is bevethető jobb szélső támadó a felnőtt kerethez csatlakozott. Egyelőre nem tisztázódott, hogy egy vagy két ifi kell, hogy játsszon az első ligában, jelenleg hatan vannak a csapatnál. Az edzések jól mentek, jól be tudott kapcsolódni, a ritmust sikerült felvennie, szerinte, ha így folytatja, és minél többet belead, lesz esélye perceket kapni. Ez a rövidtávú célja.

A hosszútávú pedig megragadni az OSK-nál. Ugyan kölcsönszerződést kötött, kivásárlási lehetőséggel. Igyekszik úgy teljesíteni, hogy a csapat éljen az kivásárlási opciós jogával, majd megfogni a kezdőcsapatot, és a későbbiekben a külföldre igazolását sem tartja lehetetlennek. Mi pedig sok sikert kívánunk karrierjéhez.

Kiemelt fotó: a Sepsi OSK Facebook-oldala